Wij gaan verhuizen naar het Huis van de stad Rijswijk!

Deze zomer gaat de Bibliotheek aan de Vliet, vestiging Rijswijk, verhuizen naar het Huis van de stad Rijswijk. De Bibliotheek Rijswijk aan het Eisenhowerplein sluit op vrijdag 30 juni om 18.00 uur de deuren. Hierna zijn we twee weken dicht, van zaterdag 1 juli tot en met vrijdag 14 juli. We gaan open in het Huis van de stad Rijswijk op zaterdag 15 juli. Je bent welkom vanaf 10.00 uur!

Wat betekent dit voor mij:

 • De Bibliotheek Rijswijk is gesloten van zaterdag 1 juli tot en met vrijdag 14 juli. Dit betekent dat het niet mogelijk is om boeken te lenen of terug te brengen bij de Bibliotheek in Rijswijk. Ook zijn in deze periode geen activiteiten in de Bibliotheek Rijswijk. Vanaf zaterdag 15 juli kan je vanaf 10 uur terecht in het Huis van de stad Rijswijk.

 • De Bibliotheek is in de periode dat we gesloten zijn wel gewoon bereikbaar via e-mail en telefonisch. Op onze contactpagina vind je meer informatie.
          
 • Leen je boeken en verloopt de uitleentermijn in de periode dat we gesloten zijn? Dan wordt de uitleenleentermijn automatisch verlengd. Dit staat direct op het bonnetje op het moment dat je een boek komt lenen en kan je terugvinden in de Bibliotheek-app. Uiteraard kan je de uitleentermijn ook nog verlengen (als het boek niet is gereserveerd).

 • Onze vestigingen in Voorburg en Leidschendam zijn wel gewoon geopend. Wil je dus een Bibliotheek bezoeken tussen 1 en 14 juli, dan kan je hier gewoon terecht!
      
 • Heb je vragen over de verhuizing, openingstijden of over het lenen van boeken in deze periode dat de Bibliotheek gesloten is? Onze medewerkers helpen je graag!

Over het Huis van de stad Rijswijk

Het Huis van de stad Rijswijk is een gezellige ontmoetingsplek waar je terecht kunt voor hulp of advies. Onze buren zijn straks Trias, Welzijn Rijswijk en de gemeente Rijswijk. 

Het Huis van de stad is de plek waar je een boek kunt lezen, de taal kunt leren, maar ook cursussen kunt volgen of alles kunt vinden over vrijwilligerswerk. Bij het Huis van de stad kun je straks ook weer trouwen in de trouwzaal, en na de verhuizing van de publieksbalie (eind 2023) terecht voor vragen en service vanuit de gemeente Rijswijk. Denk bijvoorbeeld voor een nieuw paspoort. Wij hebben veel zin om samen met onze partners leuke activiteiten te organiseren voor alle inwoners van Rijswijk. 

Je kunt het Huis van de stad Rijswijk vinden op Generaal Spoorlaan 2, 2283 GM Rijswijk. De locatie is goed te bereiken met tram 17, bus 22, 23 en 29, de fiets en lopend. Kom je met de auto? Dan kun je die in de buurt parkeren.

Waar kun je terecht tijdens de verhuizing?

Wil je tijdens de verhuizing materialen lenen of terugbrengen? Of wil je graag een krant of tijdschrift komen lezen? Leden en niet-leden zijn van harte welkom bij de Bibliotheek Leidschendam of Voorburg. Op deze locaties kan iedereen die wil gebruikmaken van de werkplekken, aan de leestafel zitten of meedoen aan een van onze activiteiten. 

 • Bibliotheek Leidschendam

  Fluitpolderplein 5
  2262 ED Leidschendam

 • Bibliotheek Voorburg

  Koningin Julianalaan 257
  2273 JG Voorburg