Activiteiten jeugd najaar 2022

t/m 12 jaar

Ga je mee op avontuur?

Ook nu de Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek is afgelopen kun je nog van alles ontdekken over de natuur! De activiteiten (gratis voor leden) lopen door tot en met december.

Doe je mee?

Programmeren & Ontdekken

De waanzinnige Micro:hut met de Micro:bit (9-12 jaar)

Wil jij leren programmeren aan de hand van het boek ‘De Waanzinnige Boomhut’? Programmeer de Micro:bit zo dat de naam van jouw waanzinnige Micro:hut op het LED-display verschijnt. En met behulp van een krokodillenbek tover je jouw vinger om tot een supervinger!

di 18 okt in Leidschendam

ma 31 okt in Voorburg

Bouw je eigen bibberbot

Wist je dat bibberbots er in allerlei vormen en kleuren zijn? Het zijn fantasievolle wezentjes. In verhalen zijn robots krachtig of avontuurlijk. Wat kan jouw bibberbot? Is jouw bibberbot lief, trots, boos, enthousiast of ongeduldig en hoe zie je dat?

Met behulp van een stappenplan, gereedschap en je fantasie maak je een eigen beestje, dat met een kleine motor kan bewegen. Je bepaalt zelf welke vorm jouw bibberbot heeft en welke bewegingen hij maakt. Staat er binnenkort op jouw slaapkamer een zelfgemaakte bibberbot tussen jouw speelgoed?

ma 28 nov in Leidchendam

di 6 dec in Rijswijk

vr 16 dec in Voorburg

Kaartjes

Lukt het niet om een kaartje te reserveren? Reserveer dan via het contactformulier.
Of loop langs bij de informatiebalie met je bibliotheekpasje. Dan helpt een medewerker je graag om een kaartje voor je te reserveren.


Krijg je geen genoeg van lezen?

Bekijk dan onze leuke boekentips over de natuur, duurzaamheid en alles wat met avontuur in de buitenwereld te maken heeft. Je krijgt gelijk zin om buiten te gaan spelen.

Groep 1 & 2

Groep 3 & 4

Groep 5 & 6

Groep 7 & 8


Meer boekentips?

Kies je leeftijd.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar

  • Nog geen lid bij de Bibliotheek aan de Vliet?

    Schrijf je nu in als lid en doe gratis mee aan de activiteiten op deze pagina

    Klik hier om je in te schrijven