De Baby BoekStartochtend

Samen genieten van de leukste boekjes

Ook leuk: Peutervoorlezen (2 - 4 jaar)

Kinderen die als baby zijn voorgelezen zijn later beter in taal. Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen. Tijdens de Baby BoekStartochtend ontdek je met je baby op schoot een boekje.Je ontmoet er andere ouders van jonge kinderen en wisselt ervaringen uit. Er staat er een onderwerp centraal. De BoekStartcoach laat zien hoe je speels in contact staat met je baby en werkt aan de spraak- en taalontwikkeling.

Altijd van 10.30 tot 11.30 uur

Wil je eerder weg, je kindje tussendoor voeden? Kruipt het rond of valt het in slaap? Dat is geen probleem, alle baby's en dreumesen van 0 tot 1,5 jaar zijn van harte welkom.

Rijswijk Leidschendam Voorburg Thema
24 augustus 26 augustus 2 september Feest
7 september 9 september 16 september Dikkie Dik
21 september 23 september 30 september Muziek
5 oktober 7 oktober 14 oktober Dieren
19 oktober 21 oktober 2 november Kiekeboe
2 november 4 november 11 november Slapen
16 november 18 november 25 november Eten
30 november 2 december 9 december Kiekeboe(k)
14 december 16 december 23 december Muziek

De BoekStartCoach

Degene die de ochtend organiseert en samen met de kindjes leest, zingt, oefent en speelt met taal heet de BoekStartCoach. Per locatie is er een vaste BoekStartCoach aanwezig. De kans is dus groot dat jouw kindje, als je iedere week komt, vaak hetzelfde gezicht ziet. Dat is gezellig!

Een deskundig advies!

Soms nodigen we een deskundige uit, zoals iemand van Jeugdtandzorg. Samen praten we dan over wat kindjes bezighoudt en hoe je op een speelse en gezellige manier vaste ritueeltjes kan opbouwen. Zoals samen je tanden poetsen en hoe je daar een echt feestje van kan maken!

De Baby BoekStartochtend is de plek om gezellig samen boekjes te lezen, plaatjes aan te wijzen en verhaaltjes te vertellen.

Peuters

Heb je een peuter van 2 tot 4 jaar? Doe dan (ook) mee met het gezellige Peutervoorlezen! 


Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. De Bibliotheek heeft verschillende filmpjes voor je.

BereslimmeBoeken

Bereslim is dé aanbieder van digitale boeken en spellen die bijdragen aan de taalontwikkeling, woordenschat, leesvaardigheid & het leergedrag van kinderen.

Bereslim er voor kinderen van 3 tot 7 jaar én hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken.

Log in met je bibliotheekaccount.

Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Zo heb je altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken.

Ontdek de unieke combinatie van het voorgelezen verhaal met prenten & muziek. Bekijk en luister wekelijks nieuwe verhalen.

Log in met je bibliotheekaccount.