Peutervoorlezen

Het voorleesfeestje in de bibliotheek

Ook leuk: Baby BoekStartochtend (0 - 1,5 jaar)

De twee voorleesmomenten* zijn van 10:00 - 10:20 uur en van 10:30 - 10:50 uur

*Kies welk voorleesmoment jou het beste uitkomt en schuif gezellig aan! 


Voorburg Rijswijk Leidschendam
24 augustus 31 augustus 2 september
7 september 14 september 16 september
21 september 28 september 30 september
5 oktober 12 oktober 14 oktober
19 oktober 26 oktober 28 oktober
2 november 9 november 11 november
16 november 23 november 25 november
30 november 7 december 9 december
14 december 21 december 23 december

Peutervoorlezen

Het gezellige Peutervoorlezen is altijd een groot succes bij kinderen van 2 tot 4 jaar. Ze kijken mee naar mooie prentenboeken en luisteren naar verhalen van een ervaren voorlezer. Je oefent hiermee alvast 'het naar de bibliotheek gaan' en leert zo wat jouw kleintje aanspreekt.

Word gratis lid (t/m 17 jaar) en leen meteen een paar boekjes, zodat je ook thuis samen kunt lezen!

Kom langs!

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, brengt rust en regelmaat en is vooral erg leuk. De dynamiek is ontspannen, gezellig en de boeken die worden voorgelezen zijn erg populair onder de kleinste lezers.

Doordat er veel verschillende boeken aanwezig zijn in de bibliotheek is er altijd een leuk verhaal. 

Ben je al bekend met de nieuwe BoekStart Spaarkaarten? Deze vervangen de oude Peutervoorlezen kaarten. Wissel je kaart snel om, of vraag een nieuwe spaarkaart aan bij het voorlezen of als je boekjes komt halen.

Baby's en dreumesen

Heb je een baby of dreumes? Doe dan (ook) mee met het nieuwe voorleesmoment voor de allerkleinsten! Tijdens de Baby BoekStartochtend ontdek je met je baby op schoot een boekje. Je ontmoet er andere ouders van jonge kinderen en wisselt ervaringen uit. 


Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. De Bibliotheek heeft verschillende filmpjes voor je.

BereslimmeBoeken

Bereslim is dé aanbieder van digitale boeken en spellen die bijdragen aan de taalontwikkeling, woordenschat, leesvaardigheid & het leergedrag van kinderen.

Bereslim er voor kinderen van 3 tot 7 jaar én hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken.

Log in met je bibliotheekaccount.

Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Zo heb je altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken.

Ontdek de unieke combinatie van het voorgelezen verhaal met prenten & muziek. Bekijk en luister wekelijks nieuwe verhalen.

Log in met je bibliotheekaccount.

Boekenfilmpjes van SchoolTV

Wist je dat SchoolTV ook digitale prentenboeken heeft? Via de Jeugdbibliotheek heb je toegang tot prachtige voorleesfilmpjes.

SchoolTV is bekend van de educatieve video's. En is handig om programma's terug te kijken, van Sesamstraat tot het NOS Jeugdjournaal.