Kinderboekenweek over ‘Vriendschap’. Kom erbij!

Gepubliceerd op: 19 september 2018 10:00

Van 3 tot en met 14 oktober is het Kinderboekenweek. De Bibliotheek aan de Vliet pakt uit met heel veel activiteiten voor kinderen van 2 - 12 jaar. We sluiten de Kinderboekenweek af met een groot feest in de bibliotheek in Rijswijk. Dat feest wordt op zondag 14 oktober om 13:00 uur geopend door wethouder Marloes Borsboom en De Jonge Avonturiers.

Vriendschap

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Vriendschap’ met als motto ‘Kom erbij!’ Jozua Douglas schreef het Kinderboekenweekgeschenk, ‘De eilandenruzie’. Milja Praagman schreef en tekende het prentenboek ‘Kom erbij’.

In de bibliotheek zijn rond de Kinderboekenweek weer heel veel leuke activiteiten voor jou en je vrienden. Koop wel op tijd je kaartje via de website of aan de balie, want VOL = VOL.

Theatervoorstelling ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ | 2 - 6 jaar

Een voorstelling over de liefde van Hazeltje voor Grote Haas.

• Leidschendam | woensdag 3 oktober | voorstellingen om 11:00 en 13:30 uur
  • Voorburg | woensdag 10 oktober | voorstellingen om 9:30, 11:00 en 13:30 uur
  • Rijswijk | woensdag 17 oktober | voorstellingen om 13:30 uur

Maak je eigen memory | 4 - 8 jaar

Kom je eigen memoryspel maken en luisteren naar het verhaal van Memory Konijn.

• Rijswijk | woensdag 3 oktober | 14:00 - 16:00 uur

Regisseer je eigen stop-motion filmpje | 9 – 12 jaar

Kom knippen, plakken en filmen (met de iPad). Alles is aanwezig om als regisseur je eigen stop-motion filmpje te maken.

• Voorburg | donderdag 4 oktober | 16:00 – 17:00 uur
  • Leidschendam | donderdag 11 oktober | 16:00 – 17:00 uur

Spring mee met Keith Haring | 9 – 12 jaar

Maak een levensgroot portret op behangpapier. Samen trek je een omtrek om elkaar heen en daarna ga je aan de slag met kleuren en gekke vormen.

• Rijswijk | woensdag 10 oktober | 14:00 – 16:00 uur

Kinderboekenweekfeest ‘Samen doen’ | Gratis toegang

Er is heel veel te doen, onder andere: stapel een gedicht bij elkaar, samen bouwen aan een groot kunstwerk, samen muziek maken, speuren door de bibliotheek, op de foto voor het green screen, verkleed lopen op de catwalk, enzovoort, enzovoort.

• Rijswijk | zondag 14 oktober | 13:00 – 16:00 uur

Het feest wordt mede mogelijk gemaakt door De Ontdekkers, Trias en Club Don Bosco.