Vitrine-expositie van Jacqueline Louz

Gepubliceerd op: 6 december 2019 15:30

In de vitrine van de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk exposeert Jacqueline Louz tot en met 31 december met keramiek. Met de (tropische) natuur als inspiratiebron (Jacqueline is geboren in Suriname), maakt zij organische vormen die kenmerkend zijn voor haar werk.

Voorwerpen van klei

Sinds zij in 1997 kennismaakte met klei, is creativiteit niet weg te denken in haar leven. Ze heeft een onophoudelijke drang om te experimenteren met nieuwe materialen om zich verder te ontwikkelen. Ze werkt met klei en hout en sinds kort ook met steen. Behalve gebruiksvoorwerpen van klei, zoals schalen en vazen, boetseert Jacqueline ook torso’s en portretten van denkbeeldige vrouwen. Maar in deze klein expositie draait het vooral om keramiek.

Bomen

Naast het werken met klei, werkt ze ook met hout. Jacqueline houdt van bomen, ze vindt ze mooi en vooral oude bomen boezemen haar ontzag in. Tijdens haar wandelingen in de natuur neemt ze boomresten mee die haar aanspreken. Ze gebruikt deze, vaak half vergane ontwerpen van Moeder Natuur, als uitgangspunt en zo ontstaan abstracte beelden die als kunstobject een tweede leven krijgen.

Expositie

De expositie kunt u bekijken tot en met 31 december tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101. Bent u benieuwd naar ander werk van Jacqueline?