Allemaal digitaal! Cursussen, workshops, hulp & informatie

Gepubliceerd op: 6 januari 2020 14:00

Met ‘Allemaal digitaal! presenteren de Bibliotheek aan de Vliet en SeniorWeb aan de Vliet het aanbod voor januari tot en met juli 2020.

Bijblijven

Onze digitale samenleving verandert snel. De bibliotheek en SeniorWeb bieden verschillende manieren aan om ‘digitaal fit’ te worden en te blijven. Dat doen zij in de vorm van het DigiCafé, workshops/lezingen en cursussen in de bibliotheken in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg.

Het aanbod is voor beginners en voor gevorderden die meer specialistische hulp nodig hebben. Persoonlijke aandacht is heel belangrijk. Daarom bestaan de groepen uit maximaal tien cursisten.

DigiCafé en e-book spreekuur

Tijdens het gratis DigiCafé kunt u zonder afspraak binnenlopen met uw vragen over het gebruik of de aanschaf van een tablet, smartphone, e-reader, laptop of computer. Ook bieden wij u hulp bij de keuze van de juiste workshop of cursus. Hebt u extra hulp nodig bij uw e-reader? Maak dan een afspraak voor het e-book spreekuur. Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Workshops/lezingen

Dit zijn éénmalige bijeenkomsten van twee uur over één speciaal onderwerp. Enkele voorbeelden: ‘Windows 7 stopt, wat moet ik doen?’ ‘Fotograferen en filmen met de iPhone/iPad’, ‘Geocaching met uw smartphone en/of tablet’, ‘Versterk uw online veiligheid en privacy’.

Cursussen

Cursussen bestaan uit maximaal vier lessen. Er zijn cursussen voor zowel starters als gevorderden en een deel van de cursussen is gratis. De onderwerpen variëren van omgaan met smartphones en tablets tot aan gebruik maken van een DigiD.