Allemaal Digitaal! Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone

Gepubliceerd op: 20 juli 2017 14:20

Van beginner tot gevorderde gebruiker. Allemaal willen we wegwijs worden en op de hoogte blijven van de digitale samenleving. De Bibliotheeek aan de Vliet en SeniorWeb bieden in samenwerking inspiratie, educatie en ondersteuning voor optimaal en veilig gebruik van de digitale wereld.

Het cursusaanbod voor de periode augustus tot en met december is verschenen. Door de kleine groepen van 6 of 10 cursisten is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en doet u veel digitale kennis op.

Voor mensen die in het bezit zijn van een Android-telefoon of tablet zijn er weer cursussen voor starters en gevorderden. Bezitters van een iPhone, iPad of een MacBook zijn van harte welkom op de cursussen (starters en gevorderden) die wij voor Apple-gebruikers organiseren. Bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is met uw Windows-computer? Starters en gevorderden kunnen aan de slag in de cursus ‘Windows 10’. Wilt u in een paar uur op de hoogte worden gebracht van actuele onderwerpen, dan kunt u voor een workshop kiezen.

Nieuw

Toegevoegd aan het aanbod van Allemaal digitaal!:

• 1 keer per maand, op een vaste dag, een hulp- en informatiemiddag in de bibliotheken in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg.
  • Workshop ‘Lenen van e-books met uw e-reader’.
  • Internet en e-mail voor Android- en Apple-apparaten

Wegens succes herhaald

• Klik & Tik*. Online cursus die bestaat uit twee modules: wegwijs met de computer en wegwijs met het internet. Op een computer in de bibliotheek gaat u zelf aan de slag en u leert u via filmpjes typen en e-mailen en uw weg te vinden op internet. De trainer beantwoordt graag uw vragen. *Gratis
  • Hoe werkt de digitale overheid?* In vier lessen leert u wat u allemaal kunt doen met uw DigiD. En hoe u via het internet zaken regelt met uw gemeente, de Belastingdienst en andere overheidsdiensten. *Gratis

Informatie en aanmelden

Docenten beantwoorden van 14:00 - 16:00 al uw vragen over de komende cursussen en workshops op:

• dinsdag 21 augustus in Leidschendam
  • vrijdag 25 augustus in Rijswijk
  • dinsdag 29 augustus in Voorburg

U kunt u op deze middagen ook direct aanmelden voor de cursus of workshop van uw keuze.

Korting

Voor leden van de bibliotheek, ouderenbond, SeniorWeb en houders van een geldige Ooievaarspas is er een kortingstarief. Alle prijzen van de cursussen zijn inclusief het lesboek. De korting met de Ooievaarspas (50% op de niet-leden prijs) geldt alleen bij kaartverkoop aan de balie in de bibliotheek.