Allemaal Digitaal! Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone

Gepubliceerd op: 2 januari 2018 14:20

Onze digitale samenleving verandert snel. Om ‘digitaal fit’ te blijven biedt de Bibliotheek aan de Vliet in samenwerking met SeniorWeb aan de Vliet u inspiratie, educatie en ondersteuning. Voor een optimaal en veilig gebruik van de digitale wereld worden er naast cursussen (van één tot meerdere dagdelen), aanmeldmiddagen en maandelijkse hulp en informatie inloopmiddagen georganiseerd. Ons aanbod is zowel geschikt voor beginners die nog nooit met een computer, e-reader, tablet of smartphone te maken hebben gehad als ook voor gevorderden die specialistische hulp nodig hebben.

Het cursusaanbod voor de periode januari tot en met juni is verschenen. Door de kleine groepen van 6 of 10 cursisten is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en doet u veel digitale kennis op.

Voor mensen die in het bezit zijn van een Android-telefoon of tablet zijn er weer cursussen voor starters en gevorderden. Bezitters van een iPhone, iPad of een MacBook zijn van harte welkom op de cursussen (starters en gevorderden) die wij voor Apple-gebruikers organiseren. Bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is met uw Windows-computer? Starters en gevorderden kunnen aan de slag in de cursus ‘Windows 10’. Wilt u in een paar uur op de hoogte worden gebracht van actuele onderwerpen, dan kunt u voor een workshop kiezen.

Nieuw

Toegevoegd aan het aanbod van Allemaal digitaal!:

  • Digitale smaakmakers: korte presentaties van één uur tijdens een inloopmiddag.

  • Workshop WhatsApp

Wegens succes herhaald

  • Klik & Tik*. Online cursus die bestaat uit twee modules: wegwijs met de computer en wegwijs met het internet. Op een computer in de bibliotheek gaat u zelf aan de slag en u leert u via filmpjes typen en e-mailen en uw weg te vinden op internet. De trainer beantwoordt graag uw vragen. *Gratis

  • Digitale overheid?* In vier lessen leert u wat u allemaal kunt doen met uw DigiD. En hoe u via het internet zaken regelt met uw gemeente, de Belastingdienst en andere overheidsdiensten. *Gratis

Aanmeld en informatie inloopmiddagen

Docenten van SeniorWeb aan de Vliet zijn van 14:00 - 16:00 uur aanwezig om u te informeren over computer-, e-reader-, tablet- en smartphone cursussen of workshops die gegeven gaan worden.

  • dinsdag 16 januari in Rijswijk
  • woensdag 17 januari in Leidschendam
  • donderdag 18 januari in Voorburg

U kunt u op deze middagen ook direct aanmelden voor de cursus of workshop van uw keuze.  

Korting

Voor leden van de bibliotheek, ouderenbond, SeniorWeb en houders  van de Ooievaarspas is er een kortingstarief. Alle prijzen van de meerdaagse cursussen zijn inclusief het lesboek. De korting met de Ooievaarspas geldt alleen bij de kaartverkoop aan de balie in de bibliotheek.