Schrijf een brief, verander een leven

Gepubliceerd op: 20 november 2023 14:30

Doe mee aan de internationale actie 'Write for Rights' van Amnesty International bij de Bibliotheek aan de Vliet in het Huis van de stad Rijswijk.

Doe mee aan de schrijfactie

Ieder jaar komt Amnesty International rond 10 december in actie voor mensen die groot onrecht is aangedaan. 10 december is de Dag van de Rechten van de Mens. 'Write for Rights' heet die internationale actie van Amnesty. Deelnemers sturen honderdduizenden brieven naar autoriteiten. En dat werkt! Er komen activisten vrij, onrecht stopt!

Uiteraard steunen wij als de Bibliotheek aan de Vliet deze actie. We doen daarom graag mee op vrijdag 8 december.

Meer informatie over 'Write for Rights'

Schrijf jij mee?

Wanneer: vrijdag 8 december
Hoe laat: van 11.30 tot 16.00 uur
Waar: Generaal Spoorlaan 2, 2283 GM Rijswijk

De koffie en thee staan voor je klaar! Ook zijn alle schrijfmaterialen die je nodig hebt aanwezig. Denk aan: voorbeeldbrieven, papier, kaarten en pennen.

De burgemeester van Rijswijk, Huri Sahin, sluit vanaf 13.00 uur aan om mee te schrijven. En natuurlijk om alle schrijvers aan te moedigen.

Voor welke mensen komen we in actie?

Ook dit jaar schrijven we weer voor tien mensen die hun nek durfden uit te steken en daarvoor zwaar gestraft werden. Zoals Ahmed Mansoor, die 10 jaar cel kreeg omdat hij de waarheid sprak over onterechte detentie en marteling in de Verenigde Arabische Emiraten. Of Thapelo Mohapi, die opkomt voor de rechten van Zuid-Afrikanen die het economisch zwaar hebben en nu wordt bedreigd. Samen zetten we met brieven de autoriteiten onder druk om hen vrij te laten of gerechtigheid te geven. We weten uit ervaring dat een enorme stapel brieven echt het verschil kan maken.

Bekijk video's van de mensen voor wie we schrijven

Schrijfpakket voor thuis

Schrijf je liever thuis, dan kun je een gratis thuisschrijfpakketje bestellen op de website van Amnesty International. Zo kun je in je eigen tijd aan de slag met het schrijven van brieven voor mensen die onze steun zo hard nodig hebben. Dit kan je natuurlijk ook samen met vrienden of buren doen.

Bestel een gratis thuisschrijfpakketje