Basiscursus sterrenkunde

Gepubliceerd op: 18 januari 2021 13:30

Leden van de Rijswijkse sterrenwacht geven op donderdag 8 en 15 april (19:30 - 22:00 uur) in de bibliotheek in Rijswijk een tweedelige basiscursus sterrenkunde.

Wat u kunt verwachten

Deze tweedelige basiscursus is een inleiding in de sterrenkunde. Ze vertellen over de zon en sterren, het zonnestelsel, sterrenbeelden en telescopen. En u gaat samen het verre heelal verkennen.

De sprekers zijn gespecialiseerde vrijwilligers van de Rijswijkse Sterrenwacht. Zij laten filmpjes en presentaties zien en geven uitleg bij de beelden.

Inhoud van de cursus

De eerste avond: Ons zonnestelsel en alles wat zich daarin en buiten bevindt. U leert over de planeten om ons heen en over hoe ze zijn ontstaan. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: verduisteringen, kometen, de zon, meteoren en meteorietinslagen en nog veel meer.

De tweede avond: Alles buiten ons zonnestel. U verkent ons melkwegstelsel, een platte schijf waar zich meer dan 300 miljard sterren, (met andere woorden zonnen) bevinden. Zonnen die ook weer planeten hebben. Wist u dat er ontelbare melkwegstelsels als de onze zijn? Deze bevinden zich miljoenen lichtjaren uit elkaar. 

Ga mee op reis in de tijd tot bijna aan de oerknal, bijna 14 miljard jaar geleden. Hebt u een fascinatie voor zwarte gaten of het ontstaan van (of ontploffen van) sterren? Schrijf u dan in.

Details van de cursus

Datum: 8 en 15 april
Tijd: 19:30 - 22:00 uur
Locatie: De bibliotheek in Rijswijk
Prijs: €20,00 voor leden, €27,50 voor niet-leden van de Bibliotheek
Extra: Gratis bezoek aan Sterrenwacht en usb-stick met informatie. Het is een laagdrempelige basiscursus voor jongeren en volwassenen 

Kaarten voor deze leuke en leerzame cursus koopt u via onderstaande knop (of in de bibliotheek zodra wij weer open zijn):

Coronamaatregelen

  • Maximaal 12 deelnemers
  • Geld terug bij annulering door covid-ontwikkelingen vanuit het RIVM
  • Lees meer over de coronamaatregelen 

Sterrenkunde: een fascinerende wetenschap en boeiende hobby

De Rijswijkse Sterrenwacht ziet sterrenkunde als een fascinerende wetenschap en een boeiende hobby. Hebt u altijd meer willen weten over ons zonnestelsel en alles wat zich daarin en eromheen afspeelt? Natuurlijk hebben we niet alle antwoorden, maar we kunnen u wel wat inzichten geven.