BiebPanel resultaten bibliotheekcampagnes

Gepubliceerd op: 27 maart 2015 14:00

biebpanel bibliotheekcampagnes

In december 2014 is een onderzoek uitgevoerd onder onze BiebPanel leden over de bekendheid en het belang van de verschillende bibliotheekcampagnes. In dit nieuwsbericht leest u de belangrijkste resultaten uit het onderzoek. Daarnaast leest u wat wij met deze uitkomsten gaan doen.

Belangrijkste uitkomsten

• BiebPanel leden vinden het belangrijk dat de bibliotheek een bijdrage levert aan boek- of leesgerelateerde campagnes.
  • De Nederland Leest campagne is bekend onder zes van de tien bibliotheekleden. Vier op de tien hebben in 2014 het boek 'Een vlucht regenwulpen' ontvangen.
  • De meeste bekende campagnes zijn: Boekenweek (78%), Kinderboekenweek (77%) en NS Publieksprijs (68%).

Bekijk de infographic voor meer informatie.

Wat wij gaan doen

De resultaten van het onderzoek zijn bestudeerd en besproken. Naar aanleiding van het onderzoek ondernemen we de volgende acties:

• We blijven boek- en leesgerelateerde campagnes organiseren.
  • We zullen echter wel gerichte keuzes maken in de campagnes die we gaan organiseren.
  • We zullen specifiek aandacht besteden aan de aftrap van de campagnes.
  • Tijdens de campagnes zullen we diverse activiteiten blijven organiseren die in lijn zijn met de campagne.
  • Bij elke campagne zullen we een display-tafel inrichten met materialen over het thema van de campagne.

Meer informatie over BiebPanel

Wilt u meer informatie over BiebPanel of wilt u zich aanmelden? Kijk op onze speciale BiebPanel pagina.