Blauwe zone Kessler Park wordt betaald parkeren

Gepubliceerd op: 12 juli 2017 09:46

Van de gemeente Rijswijk ontvingen wij het bericht dat de blauwe zone aan het Kessler Park wordt omgezet naar betaald parkeren. Graag informeren wij u over deze omzetting.

Opheffen blauwe zones

De gemeente gaat deze zomer de blauwe zones aan het Kessler park opheffen en omzetten in parkeerplaatsen met betaald parkeren. Bezoekers betalen het eerste uur
€ 0,30 en daarna voor dat gebied geldende parkeertarief van € 1,50 per uur. Dat kan via belparkeren of een parkeerautomaat. Bezoekers dienen hun kenteken in te voeren, zodat de gemeentelijke handhavers kunnen controleren of iemand legaal parkeert.

De situatie wordt in augustus, na de bouwvak, aangepast.

Oneigenlijk gebruik parkeerplaatsen

De reden voor deze omzetting is dat uit de gegevens van de gemeente blijkt dat de blauwe zones momenteel vooral door werknemers van nabij gelegen bedrijven worden gebruikt en niet door de bezoekers voor wie ze oorspronkelijk bedoeld zijn. Veel bedrijven beschikken over een eigen parkeerterrein, dus deze werknemers hebben een alternatief.

Gratis parkeren

Vanaf 1 september wordt het parkeren bij de voormalige blauwe zones de eerste twee uur gratis.
Het is dan wel nog steeds noodzakelijk dat automobilisten hun kenteken invoeren.

Vragen?

Heeft u nog vragen over het nieuwe parkeren aan het Kessler Park?
Neem dan contact op met Gemeente Rijswijk via telefoonnummer 14 070.