Over Bommel gesproken…

Gepubliceerd op: 8 juni 2018 10:00

Symposium in de Rijswijkse Schouwburg naar aanleiding van het 20-jarig bestaan Museum de Bommelzolder.

Op 13 juni 1998 werd door Eiso - de zoon van Marten Toonder, Museum de Bommelzolder in Zoeterwoude officieel geopend. Nu, 20 jaar later, is er alle reden om dit te vieren.

Dit doet de Rijswijkse Schouwburg met sprekers van formaat die elk op eigen wijze het werk van Toonder belichten. Drie grote Bommelliefhebbers komen aan het woord:

• Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft
  • Toonderbiograaf Wim Hazeu
  • dr. R.H.A. Plasterk, oud-minister van OCW en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Ter ere van het jubileum zal een speciale editie van een origineel Bommelverhaal worden aangeboden aan twee kleinkinderen van Marten, Milou & Irwin Toonder. Ook zullen 2 striptekenaars van de nieuwe generatie, Tim Artz en Henrieke Goorhuis, gedurende het symposium demonstreren hoe zij het werk van Toonder levend houden.

Voor strip- en taalliefhebbers een absolute must!

• Wanneer: zaterdag 7 juli 2018
  • Hoe laat: 14:00 uur