Buurtsuper Sion opent zijn deuren

Gepubliceerd op: 24 april 2019 10:08

Woensdagmiddag 15 mei is de feestelijke aftrap van de gezamenlijke activiteiten van de Bibliotheek aan de Vliet, Trias, Centrum voor de Kunsten en Welzijn Rijswijk in Kindcentrum BuitenRijck in Rijswijk Buiten. Het thema van deze middag is Superhelden. Tegen alle kinderen zeggen we dan ook: Kom verkleed als superheld!

Buurtsuper Sion, Altijd iets leuks te doen!

De ruimte die de drie instellingen gaan gebruiken in het Kindcentrum gaat Buurtsuper Sion heten. Buurtsuper Sion, Altijd iets leuks te doen! U vindt het Kindcentrum in de Metelerkampstraat 105, 2286 WH Rijswijk

Officiële opening

Samen met één van de Rijswijkse wethouders verricht de Buurtsuperheld de officiële openingshandeling van de Buurtsuper. Na de opening kunnen kinderen meedoen aan drie workshops.

Het programma van woensdagmiddag 15 mei is als volgt:

• 15.00 uur - officiële opening
  • 15.15 uur - workshops
  • 16.30 uur - einde

De workshops waar de kinderen aan mee kunnen doen:

• Krachtvoer voor superhelden | 4+
    hapjes maken
  • Superhelden kabaal | 7+
    bucket-drumming
  • Geheime code | 9+
    creatief programmeren

Activiteiten

Voor de periode 20 mei tot en met juli hebben de bibliotheek, Trias en Welzijn Rijswijk verschillende activiteiten gepland in Buurtsuper Sion. Zo komt er een Ukkie-ochtend voor kinderen van 0 – 4 jaar, is er een koffieochtend voor volwassenen en is er muziek voor de allerkleinsten (anderhalf tot en met tweeënhalf jaar). Het complete programma delen wij uit op de dag van de opening. Na deze periode gaan de activiteiten door, mogelijk met een andere invulling.

De Kracht van Rijswijk

Buurtsuper Sion is een initiatief van drie partners binnen de Kracht van Rijswijk: de Bibliotheek aan de Vliet, Trias, Centrum voor de Kunsten en Welzijn Rijswijk.

Ontmoeting

Bij de inwonersenquête van 2018 naar de Leefbaarheid in RijswijkBuiten gaven de bewoners aan sterk de behoefte te hebben aan centraal punt van ontmoeting. “Iets doen” in de wijk vinden zij belangrijk. De bibliotheek, Trias en Welzijn Rijswijk spelen daar op in met het aanbieden van activiteiten in de Buurtsuper.