Actuele corona-maatregelen in de bibliotheek

Gepubliceerd op: 5 oktober 2020 14:00

Wij werken momenteel met beperkte openingstijden en hebben een aantal maatregelen (coronaregels) die gelden in de Bibliotheek. De maatregelen kunnen veranderen, zo is er nu een regel bijgekomen over het dragen van een mondkapje.

Coronaregels

1. Wij adviseren u om een mondkapje te dragen.
2. Houd 1,5 meter afstand.
3. Gebruik een winkelmandje (tenzij anders is aangegeven).
4. Lees indien u gebruik maakt van pc’s, studie- of leestafels de vervolgregels.
5. Volg aanwijzingen van het personeel op.
6. Blijf thuis bij klachten.

Waarom een mondkapje?

Het advies om een mondkapje te dragen gaat in op 5 oktober. Dit is in verband met de aangescherpte landelijke maatregelen. Als iedereen een mondkapje draagt, kunnen niet-medische mondkapjes een beperkte bijdrage leveren aan het beperken van de verspreiding. Het beschermt vooral de ander. En zo beschermen we elkaar.

Mondkapjes zijn overigens niet nodig voor kinderen tot en met 12 jaar.

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Vervolgregels: Studie-, werk en lees(tafel)regels

1. Meld u bij binnenkomst aan bij de informatiebalie.
2. Neem een leeg dvd-hoesje mee bij de infobalie (i.p.v. winkelmandje) en lever deze weer in bij vertrek.

Waarom moet ik mij registreren?

Het registreren van contactgegevens voor pc- en studiegebruik is ook een resultaat van een nieuwe landelijke maatregel. Door u te registreren kan de GGD contact met u opnemen indien er een besmetting heeft plaatsgevonden. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees hier meer.

Beperkte openingstijden

Houd u ook rekening met onze beperkte openingstijden?

Digitaal lenen

Bij de online Bibliotheek hebt u als Bibliotheeklid toegang tot e-books en luisterboeken. Zo leest en luistert u altijd en overal.

De (meeste) activiteiten gaan vooralsnog door.

Uitzondering: de activiteiten van Allemaal Digitaal in de maand oktober (m.u.v. de online workshops, deze gaan wel door). Mogelijk wordt dit verlengd, u wordt op de hoogte gebracht indien u zich hebt ingeschreven voor een activiteit van Allemaal Digitaal! Ook ontvangt u uw geld terug indien u een kaartje hebt gekocht.

Kijk voor het actuele aanbod van activiteiten op onze online agenda pagina:

Op de hoogte blijven

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

RIVM-richtlijnen