Coronaregels in de bibliotheek

Gepubliceerd op: 1 juli 2021 10:00

In de bibliotheek gelden regels in verband met het coronavirus. Het aantal bezoekers is aan een maximum gebonden.

1. Neem bij binnenkomst een mandje mee als je boeken komt lenen.

2. Kom je studeren, computeren of lezen? Neem bij binnenkomst een eendje mee en registreer je naam, datum en tijdstip van aankomst, e-mailadres en telefoonnummer. Vraag om het registratieformulier bij de informatiebalie.

3. Hou 1,5 meter afstand.

4. Hoest en nies in je elleboog.

5. Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt.

6. Volg altijd de aanwijzingen van de bibliotheekmedewerkers op.

Lenen & inleveren

Iedereen die naar de bibliotheek komt om boeken te lenen, neemt bij de ingang een winkelmandje mee. Zo kan het aantal bezoekers worden bijgehouden. Zijn de winkelmandjes op? Wacht even tot er iemand klaar is met boeken lenen. Je kan het eerstvolgende mandje gebruiken.

Onze medewerkers maken de mandjes regelmatig schoon. Bij binnenkomst kun je zelf ook je winkelmandje schoonmaken.

Er staat verder ook desinfecteringsmiddel waarmee je zelf je handen kunt reinigen.

Studeren, lezen of werken

Als je gebruik wilt maken van een leestafel, computer- of studieplek, dan krijg je bij de ingang een badeendje. Zijn de badeendjes op, dan kun je wachten tot er weer een plek beschikbaar is. Of op een later moment terugkomen. Bij vertrek lever je het badeendje weer in bij de uitgang.

Een computerplek is, omdat er minder plekken beschikbaar zijn, maximaal 2 uur te gebruiken. Voor een studieplek geldt dat je maximaal 3 uur kunt komen studeren.

Registreer bij binnenkomst je naam, datum en tijdstip van aankomst, e-mailadres en telefoonnummer op een registratieformulier. Deze kun je ophalen bij de informatiebalie.

Vragen?

Neem contact met ons op via 070 2400 250 of secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl.