Coronaregels in de bibliotheek vanaf maandag 15 november

Gepubliceerd op: 15 november 2021 13:00

Het kabinet neemt maatregelen om de coronabesmettingen terug te dringen en om overbelasting van de zorg te voorkomen. Dat betekent dat er in de Bibliotheek aan de Vliet aangescherpte regels gelden vanaf vrijdag 15 november: 1,5 meter afstand houden en reserveren voor Peutervoorlezen en Baby BoekStartochtend is weer verplicht.

De Bibliotheek aan de Vliet volgt de richtlijnen en maatregelen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Vereniging Openbare Bibliotheken op.

Hieronder lees je alles over de coronamaatregelen in de bibliotheek die gelden vanaf zaterdag 6 november 2021.

In de bibliotheek

• Mondkapjes zijn verplicht.
    Als je eenmaal zit in de bibliotheek om bijvoorbeeld de krant te lezen, is het mondkapje niet verplicht.

• 1,5 meter afstand is dringend advies.
    1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen. Houd rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte.

• Het gebruik van een mandje is niet verplicht.
    Wil je toch gebruikmaken van een mandje? Dan kun je deze schoonmaken met de daarvoor bestemde schoonmaakspray.
  • Er is één inleverautomaat beschikbaar om materialen in te leveren.
    Is het druk bij de inleverautomaat? De boekenbus buiten de bibliotheek is ook geopend. Materialen die hierin worden ingeleverd, worden zo snel mogelijk verwerkt.
  • Het aantal beschikbare pc’s, studie- en leesplekken is beperkt om de afstand tussen bezoekers te vergroten.
    Bij binnenkomst is registratie niet nodig. Je kunt zo gaan zitten.
  •  Hygiënemiddelen zijn op verschillende plekken in de bibliotheek beschikbaar.

• Koffieautomaat is in gebruik.
    Maximaal 1 persoon bij de koffieautomaat. Blijf niet bij de automaat staan, maar drink je koffie of thee ergens anders in de bibliotheek op.

• Hoest en nies in je elleboog.

• Blijf thuis bij verkoudheidsklachten.

• Was regelmatig je handen met water en zeep.

• Volg altijd de aanwijzingen van de bibliotheekmedewerkers op.

Tijdens activiteiten

Tijdens activiteiten gelden deze maatregelen:

• Mondkapjes zijn verplicht als je in de bibliotheek naar de activiteit loopt.
    Als je eenmaal zit bij de activiteit, is een mondkapje niet verplicht. Je mag er wel zelf voor kiezen om ook een mondkapje te dragen tijdens de activiteit.
  • 1,5 meter afstand is een dringend advies.

• Hygiënemiddelen zijn op verschillende plekken in de bibliotheek beschikbaar.
  • Hoest en nies in je elleboog.

• Blijf thuis bij verkoudheidsklachten.
  • Was regelmatig je handen met water en zeep.

• Volg altijd de aanwijzingen van de bibliotheekmedewerkers op.

Meer informatie over de activiteiten in de bibliotheek:

Peutervoorlezen

Voor het Peutervoorlezen moet er één kaartje voor de ouder worden gereserveerd. Er zijn nog steeds twee voorleesmomenten; om 10:00 uur en om 10:30 uur. Bekijk hier de data en locaties van het Peutervoorlezen.

Baby Boekstartochtend

Voor de Baby BoekStartochtend moet er één kaartje voor de ouder worden gereserveerd. Bekijk hier de data en locaties van de Baby BoekStartochtend.

Taalhuis / Taalmaatjes

Tijdens de spreekuren, leesclubs en Taalcafés van het Taalhuis kun je zo binnenlopen. Je hoeft je hiervoor niet vooraf aan te melden. Taalmaatjes kunnen weer zonder reservering gaan zitten in de bibliotheek.

In het Taalhuis werken we met spatschermen om te zorgen voor een veilige situatie. Taalmaatjes en taalvragers kunnen ook gebruikmaken van de spatschermen.

Filmhuis Rijswijk

Wij zijn verplicht een CoronaCheck uit te voeren bij het Filmhuis Rijswijk. Daarom moet je bij de ingang van de theaterzaal een geldige QR-code in de CoronaCheck app of op papier laten zien.

Hieronder lees je meer over de CoronaCheck.

Activiteiten met eten/drinken, (theater)voorstellingen en filmvertoningen

Wij zijn verplicht een CoronaCheck uit te voeren bij alle activiteiten waar eten/drinken wordt geserveerd, (theater)voorstellingen en filmvertoningen. Daarom moet je voor aanvang een geldige QR-code in de CoronaCheck app of op papier laten zien.

Hieronder lees je meer over de CoronaCheck.

CoronaCheck

Om toegang te krijgen tot de zaal van het Filmhuis in Rijswijk, een activiteit met eten/drinken of een (theater)voorstelling heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. De QR-code in de CoronaCheck app en/of een QR-code op papier zijn geldige toegangsbewijzen.

De QR-code wordt voor aanvang gescand en je krijgt toegang wanneer deze geldig is. Heb je geen geldige QR-code? Dan kunnen wij je helaas niet toelaten tot de zaal of activiteit. Indien nodig helpt een medewerker je bij de informatiebalie voor de terugbetaling van jouw kaartje.

Let op! Het gele boekje of je vaccinatiebewijs is geen geldig toegangsbewijs.

Vragen?

Neem contact met ons op via 070 2400 250 of secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl.