Doe meer met uw schrijftalent

Gepubliceerd op: 23 augustus 2018 09:30

Komend najaar zijn er bij de Bibliotheek aan de Vliet verschillende mogelijkheden om uw schrijftalent te ontdekken of te vergroten. Er komt een Schrijfcafé en we organiseren een basiscursus en een vervolgcursus Creatief Schrijven. Al deze activiteiten worden begeleid door Sylvia Roes.

Schrijfcafé

Schrijft u graag of vindt u het leuk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met taal? Kom dan naar het maandelijkse schrijfcafé in de bibliotheek. U krijgt verrassende en uitdagende opdrachten die uw fantasie aan het werk zetten. Neem pen en papier mee en laat u verrassen.

Basiscursus Creatief Schrijven - 6 lessen

Vindt u het leuk om te spelen met taal en wilt u weten of creatief schrijven iets voor u is? Doe dan mee met de basiscursus creatief schrijven. U maakt kennis met het schrijven van proza, non-fictie en poëzie. Met speelse oefeningen en uitdagende opdrachten verkent u creatieve mogelijkheden. Tijdens de lessen schrijft u veel en krijgt u elke keer een opdracht mee. Deze opdracht wordt in de volgende les besproken.

Schrijfervaring is niet nodig, een redelijke kennis van de Nederlandse taal wel.

Vervolgcursus Creatief Schrijven

Deze cursus is een vervolg op de basiscursus, maar u kunt deze cursus ook apart volgen. Met speelse opdrachten zet u uw verbeelding aan het werk. U leert gemakkelijker, beter en origineler te schrijven. U gaat aan de slag met proza, poëzie en andere tekstvormen. Thuis werkt u een opdracht uit. In de volgende les krijgt u reacties van de docent en uw medecursisten.

Ook hier geldt: schrijfervaring is niet nodig, een redelijke kennis van de Nederlandse taal wel.

Voorproefje

Sylvia Roes geeft op het Cultureel Zomerfestival in Voorburg (zaterdag 25 augustus) en op het Strandwalfestival in Rijswijk (zaterdag 8 september) naast de kraam van de bibliotheek een voorproefje van haar cursusaanbod. U kunt dan ter plekke kleine schrijfopdrachten doen en ervaren hoe leuk schrijven is.

Sylvia Roes

Sylvia Roes is schrijfdocent en zij gaf al verschillende succesvolle schrijfcursussen bij de bibliotheek. Zij heeft haar eigen praktijk: de Toverpen.

Klik op de locatie en datum van uw keuze om u aan te melden en een kaartje te kopen. Aanmelden kan natuurlijk ook aan de balie in de bibliotheek. Wij wensen u veel schrijfplezier toe!