Ferry Mingelen leidt cultureel-maatschappelijk debat

Gepubliceerd op: 27 februari 2018 10:15

Dinsdagavond 13 maart leidt Ferry Mingelen in de Rijswijkse Schouwburg een cultureel-maatschappelijk debat met de lijsttrekkers van politieke partijen die in Rijswijk meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

Het debat is een initiatief van Museum Rijswijk, Welzijn Rijswijk, de Bibliotheek aan de Vliet, Trias en de Rijswijkse Schouwburg. Zij werken samen als ’De Kracht van Rijswijk’.

Stellingen

De lijsttrekkers gaan onder leiding van Ferry Mingelen met elkaar én de zaal in debat over het cultureel-maatschappelijke klimaat in Rijswijk. Wat is de maatschappelijke functie van cultuur? Wat is de rol van het sociaal-cultureel werk in het veranderende sociale domein? Hoe kan de lokale politiek zorgen dat dit het cement blijft in de maatschappij? En hoe kan dit nog meer verankerd worden in de Rijswijkse samenleving? Want, sociaal-culturele activiteiten dragen bij aan een betere samenleving!

Aan de hand van stellingen worden de lokale politici uitgedaagd standpunten in te nemen in cultureel-maatschappelijke kwesties. Een boeiende avond voor iedereen die het cultureel-maatschappelijke leven én de lokale politiek in Rijswijk een warm hart toedraagt!

Ferry Mingelen

Ferry Mingelen, de gespreksleider van de avond, was parlementair verslaggever en tv-presentator van de NOS. Hij werkte onder andere voor Den Haag Vandaag, NOVA, Nieuwsuur en gaf politiek commentaar bij Pauw & Witteman. Op verkiezingsavonden was hij altijd te zien als live verslaggever vanuit Den Haag.

Op zijn 21e was Mingelen al politiek betrokken als verslaggever voor ‘Het Vrije Volk’. Later schreef hij over politiek voor dagblad Trouw en werkte voor diverse kranten als correspondent vanuit Brussel.

In 2011 schreef hij het boek ‘Graven rond het Binnenhof’ over de geschiedenis van het politieke centrum in Den Haag. Mingelen treedt regelmatig op als dagvoorzitter en leider van debatten.

Waar en wanneer

Dinsdag 13 maart 2018
De Rijswijkse Schouwburg | Generaal Spoorlaan 10 | Rijswijk
Aanvang 20:00 uur | inloop vanaf 19:30 uur

Wilt u aanwezig zijn bij deze boeiende avond? Reserveer dan een kaartje.
De toegang is gratis. Wees er snel bij, want VOL = VOL!

De belangstelling voor het debat in Rijswijk is zo groot, dat er op dit moment geen plaatsen meer beschikbaar zijn.