De bibliotheek verbindt en brengt mensen samen

Gepubliceerd op: 1 november 2018 08:24

De Bibliotheek aan de Vliet komt graag in contact met Nederlanders en expats die wonen in Leidschendam-Voorburg en die zich betrokken voelen bij de LHBTI-gemeenschap.

LHBTI

In 2001 was Nederland het eerste land ter wereld waar homoseksuelen met elkaar in het huwelijk konden treden. Toch is het ook in 2018 niet altijd vanzelfsprekend om in Nederland uit te kunnen of durven komen voor je seksuele geaardheid. Daarom blijft het belangrijk om met elkaar het thema rondom LHBTI bespreekbaar te maken én houden. De letters staan voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en interseksueel.

Activiteiten

Begin 2019 zal de bibliotheek een tentoonstelling en een of meer andere activiteiten organiseren rondom het onderwerp LHBTI. Met deze activiteit wil de bibliotheek Nederlandse inwoners en expats uit de gemeente met elkaar in gesprek brengen. Wij ervaren dat expats aansluiting zoeken bij Nederlanders, maar dat dit niet altijd lukt. Met deze activiteiten wil de bibliotheek een steentje bijdragen aan ontmoetingen tussen beide groepen.

Samenwerking

De bibliotheek zal samen met lokale organisaties en met de gemeente Leidschendam-Voorburg deze activiteiten organiseren. Leidschendam-Voorburg is een zogenaamde Regenbooggemeente van de regio Haaglanden. Mogelijk zal de bibliotheek ook een dergelijk initiatief nemen in Rijswijk.

Voldoende belangstelling

De bibliotheek wil graag weten of er voldoende belangstelling is om activiteiten rondom dit thema te organiseren. Maak daarom uw interesse kenbaar door het contactformulier in te vullen. Wij informeren u dan te zijner tijd over de voortgang.