De wonderen van het Noorderlicht

Gepubliceerd op: 11 november 2019 16:23

In samenwerking met de Sterrenwacht Rijswijk houdt Jos van der Maarel maandagavond 18 november in de bibliotheek in Rijswijk een lezing over het bijzondere natuurverschijnsel het Noorderlicht.

Bijzonder schouwspel

Boven de poolcirkel in Noorwegen, Zweden en Fins Lapland is in de wintermaanden het bijzondere schouwspel van het Noorderlicht te zien.Al eeuwen lang wordt de mens geboeid door dit bijzondere natuurverschijnsel dat in allerlei bijzondere kleuren en vormen kort of lang aan de hemel te zien is.

Hoe ontstaat het Noorderlicht?

Kloppen de foto’s met wat je in werkelijkheid ziet? Kan ik het Noorderlicht fotograferen? Wat is de beste tijd van het jaar om het Noorderlicht te gaan waarnemen?In zijn lezing geeft Jos van der Maarel antwoord op al deze vragen. Hij vertelt geen ingewikkeld natuurkundig verhaal, maar juist een toegankelijk en praktisch verhaal over dit wonderlijke verschijnsel.

Natuurlijk krijgt u prachtige foto’s en filmpjes te zien van het Noorderlicht. En u kunt u al uw vragen stellen. Misschien wordt u zo enthousiast dat u zelf een keer het Noorderlicht wilt gaan bekijken.

Over Jos van der Maarel

Als amateurastronoom, fotograaf en Noorderlichtspecialist begeleidt hij als reisleider reizen naar Lapland, Noorwegen en Spitsbergen om de dromen van mensen die het Noorderlicht willen zien, te laten uitkomen.

Bent u benieuwd naar de Arctische natuur en het wonder van het Noorderlicht? Dan hopen wij u te begroeten op maandag 18 november.

Kaartverkoop

Kaarten voor deze lezing koopt u via onderstaande knop of aan de balie in de bibliotheek. Leden van de bibliotheek betalen € 3,50; niet-leden € 4,00.

Foto: © Jos van der Maarel