Delftse kunstenaars in Rijswijkse bibliotheek

Gepubliceerd op: 22 augustus 2019 12:16

Bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk kunt u in september werk zien van de Delftse kunstenaars Ellen Rijsdorp, Jacqueline Louter, Roos Wisse, Joost Konings en Rob van Es.

Een vertegenwoordiger van de Rijswijkse kunstenaarsvereniging Arti Shock opent deze expositie op vrijdagmiddag 6 september om 16.30 uur.

Vereniging Bacinol

De vijf exposanten maken deel uit van de Vereniging Bacinol. Deze groep heeft ateliers in het bekende Bacinol-gebouw aan de Hooikade in Delft. Het is de locatie die Johannes Vermeer ooit als perspectief voor z’n Gezicht op Delft koos.De Vereniging Bacinol telt acht kunstenaars, van wie er vijf meedoen aan deze expositie. Ze werken allemaal heel verschillend. Toch voelen ze zich een echte en hechte Delftse club. Ze komen bij elkaar in de ateliers en inspireren elkaar met ideeën. Maar bijzonder is ook dat ze regelmatig in dat prachtige gebouw workshops geven voor groepen liefhebbers. Deelnemers kunnen dan kiezen uit het workshop-aanbod (www.ateliersbacinol.nl) en kunnen hun bezoek combineren met een hapje of een diner in restaurant Huszár (dat ook in Bacinol zit). Ook een rondleiding in dit markante, industriële gebouw uit 1930 is mogelijk.

Wat is er te zien?

Joost Konings laat in de bibliotheek dynamische airbrush-schilderijen zien. Ellen Rijsdorp toont een selectie van haar keramische objecten. Jacqueline Louter hangt hier met gefotografeerde bloemstillevens, Roos Wisse doet mee met een aantal verfijnde tekeningen. Rob van Es is present met acryl-schilderijen vol dode vogels in heldere kleuren.

Van Es: ‘Leuk om als groep in Rijswijk te exposeren. Nieuwe bezoekers, nieuwe gezichten. En natuurlijk heten we de Rijswijkse bezoekers aan onze tentoonstelling ook welkom in onze Delftse ateliers.’

Deze tentoonstelling is een initiatief van “Ontmoeting in Beeld”.

“Ontmoeting in beeld” is een platform voor (amateur) kunstenaars om elkaar te ontmoeten, te inspireren en om in debat te gaan over verschillende thema’s. Dit platform is ontstaan vanuit de projectgroep Cultuurvisie; Galerie ArtiShock, de gemeente Rijswijk en de Kunstuitleen.

Foto © Fred Leeflang
Bacinol-kunstenaars bijeen. Van links naar rechts: Ellen Rijsdorp, Rob van Es, Jacqueline Louter, Marieke ter Laak van brasserie Huszár en Roos Wisse bij een raam van Stijl-kunstenaar Vilmos Huszár in het Delftse Bacinol-gebouw.