Eendjesrace in de vijver tussen de Rijswijkse Schouwburg en het oude gemeentehuis

Gepubliceerd op: 1 mei 2018 11:15

Zondag 3 juni zwemmen 5000 gele bad-eendjes om het hardst in de eerste Rijswijkse Eendjesrace. Deze wordt gehouden in de vijver tussen de Schouwburg en het toekomstige Huis van de Stad. De opbrengst gaat naar een definitieve huisvesting voor RestoVanHarte en een Educatieve route in Park Overvoorde. Rotary Club Rijswijk 3-Vliet organiseert de race vanwege het 25-jarig bestaan.

DE RACE

De eendjes, die het eerst de finish bereiken, winnen mooie prijzen. Ieder eendje is gekoppeld aan een lotnummer, dat voor 5 euro de komende weken te koop is. De hoofdprijs is een echte Vespa Sport scooter, uiteraard in eendjes-gele kleur. Naast een mooie tweede en derde prijs zwemmen de eendjes voor een groot aantal aantrekkelijke prijzen, geschonken door Rijswijkse winkeliers, die het goede doel een warm hart toedragen.

Zo’n race is een spectaculair en vermakelijk gezicht. Alle Rijswijkers, lotenkopers en sponsoren zijn uitgenodigd om de eendjes aan te moedigen op zondag 3 juni vanaf 13:00 uur. Aansluitend zal in Park Overvoorde de Educatieve Route geopend worden.

LOTEN VERKOOP

Loten zijn te koop bij de Rotary promotieteams, bestaand uit vrijwilligers van RestoVanHarte, studenten van de Haagse Hogeschool en leerlingen van het Stanislas College. Zij promoten bij Rijswijkse winkelcentra en instellingen de race. De Boekenmarkt op de Kerkstraat 7A is in Winkelcentrum Oud-Rijswijk vast verkooppunt op de zaterdag. Als u de teams tegen komt, kunt u ter plekke een nummer van een eendje kopen.

Daarnaast treden verschillende ondernemers op als verkooppunt:

• Citroen juwelier
  • De Vries electro
  • Foto Digitaal Ben Hofland in de Bogaard
  • Koster klokken
  • Scholtes in de Schoolstraat en de Bogaard
  • Torica optiek

De lotenverkoop eindigt op 2 juni 2018 om 23.59 of totdat alle 5.000 loten zijn verkocht.

DE OPBRENGST

Resto VanHarte is een laagdrempelige ontmoetingsplekplek, waar Rijswijkers voor een klein bedrag wekelijks kunnen lunchen en avondeten, met het doel ontmoeting tussen buurtbewoners te bevorderen en eenzaamheid te laten verdwijnen. Resto VanHarte, nu tijdelijk gevestigd aan de Burgemeester Elsenlaan, wil graag samen met het leerwerkbedrijf van de praktijkschool van het Stanislascollege Rijswijk op een permanente locatie de toekomst tegemoet treden.

In samenwerking met de landschapsontwerper van de gemeente Rijswijk wordt een Educatieve Route in Park Overvoorde aangelegd. In dit rijk gevarieerde park komen grote borden met route en uitleg bij de drie ingangen en kleine bordjes bij de verschillende soorten bomen. Het Stanislas College adopteert de route voor educatie en ook het onderhoud.