Expositie ‘Buiten schilderen in Rijswijk’

Gepubliceerd op: 29 april 2019 09:20

Vrijdag 3 mei is om 15.30 uur de opening van de expositie ‘Buiten schilderen in Rijswijk’ bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk. De expositie is de hele maand mei te zien.

Zomerschilderdagen

De exposite bestaat uit een selectie tekeningen en schilderijen gemaakt tijdens de zomerschilderdagen van de afgelopen 25 jaar vanuit het Gusto-atelier. Dit is de eerste in de reeks evenementen in de aanloop naar het 25-jarig bestaan van het Gusto-atelier.

Buiten schilderen

25 jaar geleden startte het Gusto-atelier zijn eerste cursussen buiten schilderen. Iedere zomer werd er vanaf die tijd in en rondom Rijswijk een aantal dagen buiten gewerkt door een enthousiaste groep schilders onder leiding van de Rijswijkse kunstenaar Ben Stolk. Ben beschrijft het als volgt: “Vanuit het atelier in de Willekeslaan, de Lange Kleiweg en later de Torenstraat, reden we voorzien van teken- en schildermaterialen, koffie, thee en gevulde koelbox naar een mooie en interessante plek om te schilderen en bleven daar de hele dag werken.”

Grote collectie prachtige prenten

In de loop der jaren ontstond uit deze activiteiten een grote collectie prachtige prenten. Bekende plaatsen in Rijswijk, maar ook hoeken en gaten die niet iedereen zo snel zou bezoeken werden geselecteerd, geobserveerd en geïnterpreteerd door deze tekenaars en schilders. Een selectie uit deze rijke en gevarieerde verzameling is nu dus te bewonderen in de expositieruimte van de bibliotheek Rijswijk.

Ontmoeting in beeld

Deze tentoonstelling is de tweede in de reeks, georganiseerd door het platform ‘Ontmoeting in Beeld’ en laat zien hoe de beeldend kunstenaar naar zijn of haar omgeving kijkt. In juni volgt de expositie gekoppeld aan de wedstrijd ‘Toekomstbeeld van Rijswijk’.

De expositie is te zien tijden de openingsuren van de bibliotheek. Met uitzondering van de dinsdagmiddagen en zaterdagmiddag 25 mei.