Van steen tot sculptuur

Gepubliceerd op: 11 april 2019 08:28

Van 15 april tot en met 15 mei exposeert Jacqueline Louz met stenen beelden in de vitrine van de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk.

Veelzijdig

Jacqueline Louz is een veelzijdig kunstenaar. Zij heeft een onuitputtelijke behoefte om te experimenteren, te ontdekken en te leren. Daarom werkt ze met verschillende materialen zoals klei, hout en steen. Door het gebruik van deze materialen is haar werk heel afwisselend.

Natuur

Jacqueline Louz vindt haar inspiratie in de natuur. Die vormt met alle eenvoud, kracht, oervormen en kleuren de rode draad die haar kunstuitingen verbindt én voor samenhang zorgt. Als het mogelijk is gebruikt Jacqueline soms verschillende materialen in één object.

Steen

In deze expositie toont zij haar beelden van steen. Het werken met steen is elke keer weer een uitdaging en ondanks de fysieke inspanning, een bron van positieve energie.Jacqueline kiest haar stenen heel bewust, ze moeten haar aanspreken.Tijdens het creatieve proces gaat ze intuïtief te werk en volgt ze de steen die ze in haar handen heeft.

Verborgen schoonheid

Jacqueline laat zich verassen door dit puur natuurlijke materiaal, dat steeds meer van de verborgen schoonheid prijsgeeft. Ze vindt het heerlijk om daarin mee te gaan. Met als eindresultaat een mooi gepolijst beeld.

Op http://www.arterykc.nl/JacquelineLouz krijgt u een indruk van het werk van Jacqueline Louz.