Feestelijke Prijsuitreiking Schrijfwedstrijd Talentenloods

Gepubliceerd op: 15 juni 2017 09:30

Iedereen heeft een talent, ongeacht op welk gebied en op welk niveau. Talentenloods ondersteunt het onderwijs, kinderen en ouders bij het vinden en uitoefenen van hun talenten. De schrijfwedstrijd voor leerlingen van groep 7 in Leidschendam-Voorburg is een handig hulpmiddel om talent zichtbaar te maken.

Maar liefst 16 basisscholen namen deel aan de schrijfwedstrijd met 22 groepen. Van iedere groep waren twee leerlingen genomineerd door de jury. Deze bestond uit Loes Reichenfeld (de Bibliotheek aan de Vliet), Inge de Roos (Kinderboekwinkel In de Wolken), Patty Roos (basisschool De Driemaster), Talentenloods voorzitter Paul de Beer en Angelique Schipper (presentator en schrijfster). De kinderen moesten een verhaal schrijven over hun talent of hobby.

Wethouder Nadine Stemerdink opende de prijsuitreiking. Ze vertelde hoe zij wethouder is geworden, na eerst gedroomd te hebben over een professionele carrière als volleybalster. Zij speelde namelijk volleybal op zeer hoog niveau.

Suzanna Kooij (de Vijverhof) won de schrijfwedstrijd met haar verhaal ‘De Roofvogelwereld van Suzanna’. Op de twee plaats eindigde Levi Numann (Montessori Nieuw Vreugd en Rust) met 'Levi's magische potlood'. De derde plaats was voor Willemijn Oudemans (De Balans) met haar verhaal ‘Berggeheim’. Zij kregen alle drie een persoonlijk uitgezocht boek door Inge Roos van Kinderboekwinkel ‘In de Wolken’. En ontvingen een tegoedbon voor een bezoek van Talentenloods in de klas over Schrijven en Talentontwikkeling.

Tijdens de prijsuitreiking waren er diverse optredens. Mees Goes speelde een stuk op de piano. Tess Uitdenbroek showde haar streetdance talent. Martijn Meijerink en Milou van der Ven dansten klassiek ballet. Roeba Ajami voerde een zelfgeschreven toneelstukje op. Kachina Rerimassi showde de aanwezigen haar werelddans. Jari de Vries verzorgde voor ieder optreden de roffel op de snaredrum. En Jacob Homan sloot de prijsuitreiking af met zang.

Wie komend schooljaar in groep 8 zit kan zich aanmelden voor het Open Podium op 18 mei 2018 in Theatercafé Ludens.

Alle talenten zijn welkom!