Film 'Walk with me'

Gepubliceerd op: 15 oktober 2019 15:29

Vrijdag 1 november draait in het Filmhuis Rijswijk de documentaire ‘Walk with me’. De film begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Prachtige reis

‘Walk with me’ is een prachtige reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat. Hij komt oorspronkelijk uit Vietnam en bracht mindfulness naar het Westen.

Wat is mindfulness?

Mindfulness, of aandachttraining, is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. Je komt dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je aanvaardt de situatie zoals die is en creëert zo ruimte om problemen van een andere kant te bekijken. Door dit proces te trainen, leef je intenser en kun je tegelijkertijd makkelijker ontspannen.

Spiritueel leider

Als spiritueel leider woont Thich Nhat Hanh nu in Plum Village, een leefgemeenschap op het Franse platteland, waar hij samen met andere zen-boeddhistische monniken en nonnen mindfulness tot een wereldwijd fenomeen heeft doen uitgroeien.

Levensvraagstukken

‘Walk with me’ biedt een nooit eerder vertoonde toegang in deze gemeenschap. Drie jaar lang werden de levens van de bewoners van Plum Village gevolgd en komen levensvraagstukken, waarmee ze geconfronteerd worden, aan bod in hun zoektocht naar acceptatie. Ook zien we de dagelijkse routine van het kloosterleven.

Korting

Mindfulness is ook bij de bezoekers van de Bibliotheek aan de Vliet een heel populair onderwerp. Deelnemers aan de workshop ‘Mindfulness’ in Rijswijk van afgelopen 7 oktober kunnen met korting naar deze film. En uiteraard krijgen leden van de Bibliotheek aan de Vliet ook korting.