Filmprogramma december

Gepubliceerd op: 14 november 2018 16:10

In december kunt u vier films zien in het Filmhuis Rijswijk in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101. De film, ‘Aquarius’, is een bijzondere film over een strijdbare vrouw. Voorafgaand aan deze film is er een lunchlezing door een medewerker van de Filmkrant.Live.

'Wonder'

August is tien jaar en heeft altijd thuis onderwijs gehad, omdat hij al 27 keer geopereerd is aan zijn gezicht. Nu gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Hoe zal iedereen op hem reageren?

Lees meer en koop een kaartje:

'Une vie'

Verfilming van het gelijknamige boek van Guy de Maupassant. De jonge Jeanne is opgevoed in het klooster. Vol naïeve dromen over het huwelijk en het moederschap trouwt ze met haar buurman Julien. Hij blijkt een brute, egoïstische en gierige man, die haar bedriegt. Ook haar enig kind, Paul, stelt Jeanne teleur. Hij gaat al jong naar een kostschool en blijkt een nietsnut.

Lees meer en koop een kaartje:

Lunchlezing en film 'Aquarius'

De 65-jarige weduwe Clara is de laatste bewoner van een ouder appartementengebouw aan het strand van Recife, Brazilië. Vastgoedontwikkelaars doen er alles aan om haar te laten verhuizen. Clara belandt in een koude oorlog met hen en geeft haar positie niet op.Voorafgaand aan de film geniet u van een lunch en houdt een medewerker van de Filmkrant.Live een inleiding op de film die u deze middag gaat zien.

Lees meer en koop een kaartje:

'C’est la vie'

We sluiten het jaar af met een vrolijke Franse film van de regisseurs van ‘Intouchables’.  Max runt al jaren een cateringbedrijf en regelt deze keer het huwelijksfeest van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig 17e-eeuws kasteel. Er is aan alles gedacht: de fotograaf, de muzikanten, de bloemen en een heel team van bedienden, koks en afwassers. Als er door een aantal tegenslagen chaos dreigt te ontstaan, moeten Max en zijn team alles in het werk stellen om het feest te laten slagen.

Lees meer en koop een kaartje: