Filmprogramma februari

Gepubliceerd op: 22 januari 2019 09:15

Bij het Filmhuis in de bibliotheek in Rijswijk kunt u komende maand genieten van vijf films. Hebt u zin in een gezellige middag en ontmoet u graag andere filmliefhebbers? Dan hopen wij u te kunnen begroeten.

PROGRAMMA FEBRUARI

           

Lucky

De 90-jarige Lucky woont in een stoffig woestijnstadje in Arizona en heeft een vaste dagelijkse routine. Hij praat met stadgenoten, zit in de kroeg, kijkt televisie, luistert naar muziek, doet aan yoga. Wanneer hij op een dag in elkaar zakt, confronteert zijn dokter hem met de naderende dood, ‘de leegte’, zoals hij het zelf ziet.

                            

The cakemaker

De jonge Duitse banketbakker Thomas heeft een affaire met Oren, een getrouwde Israëlische zakenman. Wanneer Oren verongelukt, reist Thomas naar Jeruzalem om meer over hem te weten te komen.

                            

Amori fragili

Claudia en Flavio gaan na zeven jaar samenwonen uit elkaar. Flavio trekt in bij een vrouw die twintig jaar jonger is en Claudia moet haar leven weer op de rails zien te krijgen.

                            

The shape of water

In 1962 trekt een schoonmaakster zich het lot aan van een amfibisch wezen dat in een geheim overheidslaboratorium gevangen wordt gehouden. Meeslepend en ontroerend.

Voorafgaand aan de film geniet u van uw lunch en geeft een medewerker van de Filmkrant.Live u achtergrondinformatie bij de film die u deze middag gaat zien. 

                            

Breathe

Rond 1960 reist de avontuurlijke Brit Robin Cavendish door Afrika, samen met zijn zwangere vrouw Diane. Wanneer hij polio krijgt, raakt hij verlamd en kan alleen ademen met behulp van een machine. Zijn vrouw zorgt dat hij wordt teruggevlogen naar Engeland en gaat hem thuis verzorgen. Langzamerhand krijgt Robin weer zin in het leven. Zijn bewegingsvrijheid verbetert dankzij een rolstoel met ingebouwde beademingsmachine en hij zet zich in voor andere poliopatiënten.