Filosofische boekenwandeling door Voorburg

Gepubliceerd op: 16 september 2019 16:17

Karlien van Haagen neemt u mee op een wandeling om te beleven wat de natuur in u oproept als u mooie uitspraken leest van bekende schrijvers, dichters of filosofen.

Thema vruchten

In de natuur zie je nu heel veel bomen en struiken vruchten dragen, ze willen zorgen dat ‘de cirkel rond blijft’. Dat er voor volgend jaar ook weer dezelfde mooie bomen en struiken in de natuur groeien. (Sommige vruchten zullen in de grond verdwijnen en als voeding voor de bodem dienen. En andere worden die mooie boom of struik.) In welke vrucht ziet u inspiratie om ‘uw eigen cirkel rond te maken’?

Een boom die zo hard wil groeien dat hij zijn wortels uit de aarde trekt, zweeft niet ten hemel, maar valt om.

— Harry Mulisch

De wandeling is op vrijdag 27 september en begint om 10.30 uur vanuit de bibliotheek in Voorburg. Rond 12.30 uur bent u weer terug.

U kunt een kaartje kopen aan de balie in de bibliotheek of via onderstaande knop.

Over Karlien van Haagen

Zij heeft de opleiding voor ‘Natuur in Begeleiding’ aan het Kraaybeekerhof gevolgd en afgerond. De inhoud van de opleiding heeft een antroposofische achtergrond. Deze spirituele filosofie staat ook aan de basis van haar aanbod. Niet alleen de opleiding aan het Kraaybeekerhof beïnvloedt haar werk als natuurcoach. Haar initiële opleiding aan de Kunstacademie in Den Haag, maakt ook deel uit van hoe zij haar natuuropdrachten opbouwt. Vooral verbeeldingskracht en kijken naar vormen past zij toe in haar coachwerk.

Naast haar opleidingen heeft zij al van jongs af aan een liefde voor de natuur. In haar jeugd vond zij het heerlijk om in een weiland door het hoge gras te rollenen te spelen. Als tiener vond zij het fijn om tijdens de vakanties te kamperen en fietsen in eigen land. Dat fijne gevoel van buiten beleven, ook als je eens een keer veel tegenwind hebt, is zij niet kwijt geraakt en wil zij juist gebruiken in haar coaching.