Florence Foto Studio voor 60+

Gepubliceerd op: 22 mei 2018 10:00

Vanwege het grote succes van de eerdere fotocursussen biedt Florence Label Actief in samenwerking met de bibliotheek opnieuw de Florence Foto Studio aan.

Drie niveaus

U kunt in de bibliotheek van Voorburg terecht voor:

• Florence Foto Studio nr. 1 (BASIS)
    start woensdag 11 juli
  • Florence Foto Studio nr. 2 (VERVOLG)
    start woensdag 6 juni en woensdag 11 juli
  • Florence Foto Studio nr. 3 (GEVORDERD)
    start woensdag 6 juni

Dat betekent dat actieve zestigplussers die van fotograferen houden, kunnen starten of verder kunnen studeren! Omdat de vervolg- en gevorderdencursussen bedoeld zijn voor de eerdere cursisten, worden de cursussen qua data niet in oplopende moeilijkheidsgraad gegeven.

Gedeelde interesse

“Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich voor de Florence Foto Studio op te geven”, vertelt Ruud. “Je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een compactcamera, een systeemcamera of een spiegelreflexcamera, het type camera maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.” Los van het fotograferen is de Florence Foto Studio volgens Ruud een heel sociaal gebeuren. “Ik geef deze cursus ook in Den Haag en Rijswijk en ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”

Florence foto studio nr. 1 (basis)

In 5 lessen leert u de basis van digitale fotografie: camera goed instellen, goed leren kijken, beeldopbouw/compositie, foto’s overzetten op een laptop, tablet of in de cloud. En hoe u met daglicht en achtergrondkarton een portretstudio kan maken. Iedere les gaan we oefenen met een foto- of lichttechniek en u krijgt uitdagende foto-opdrachten mee naar huis. De resultaten bespreken we tijdens de les. Na deze cursus kent u de mogelijkheden van uw camera, weet u hoe u licht kunt gebruiken en bent u een betere fotograaf.

Florence foto studio nr. 2 (vervolg)

In 5 lessen leert u nog meer over digitale fotografie en fotobewerking. Hoe maakt u een goede fotoserie? Hoe geeft u met fotobewerking uw foto’s ‘wat peper en zout’? En hoe maakt u met een eenvoudig lampje kunstzinnige stillevens? Iedere les gaan we verder oefenen met een foto- of lichttechniek en u krijgt uitdagende foto-opdrachten mee naar huis, die we de volgende les bespreken. Na deze cursus hebt u uw fotografiekennis verbreed en bent u een nog betere fotograaf geworden.

Florence foto studio nr. 3 (gevorderd)

U weet nu waar het in fotografie om draait en hoe u uw camera instelt. Ook weet u waar sluitertijd, diafragma, ISO en witbalans goed voor zijn en dat het ‘lezen’ van het licht belangrijk is. In 5 lessen ga u zich nu verder verdiepen in de inhoudelijke kant van fotografie. U maakt kennis met verschillende soorten fotografiestijlen en u werkt aan eigen persoonlijke fotoserie. De vierde les is op locatie, in en rond Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. We bezoeken daar een fototentoonstelling en we gaan buiten een foto-opdracht uitvoeren. Na deze cursus heb je je eigen fotografiestijl verder ontwikkeld.

Ruud van den Houte

Docent Ruud van den Houte studeerde aan de School voor Fotografie Den Haag en de Nederlandse Filmacademie Amsterdam. Hij fotografeerde voor verschillende tijdschriften en doet regelmatig foto-opdrachten voor reclamebureaus. Hij werkte ook als cameraman, camera-assistent en belichter voor speelfilms en televisie. En hij geeft regelmatig fotografiecursussen in en rond Den Haag.

Informatie en aanmelden

Let op: Neem uw eigen digitale camera mee naar les. Een laptop of tablet is handig, maar niet verplicht.

• Cursus nr. 2 (VERVOLG): woensdag 6, 13, 20, 27 juni, 4 juli 2018, van 11.00 – 12.30 uur
  • Cursus nr. 3 (GEVORDERD): woensdag 6, 13, 20, 27 juni, 4 juli 2018, van 13.30 – 15.00 uur
  • Cursus nr. 1 (BASIS): woensdag 11, 18, 25 juli, 1, 8 augustus 2018, van 11.00 – 12.30 uur
  • Cursus nr. 2 (VERVOLG): woensdag 11, 18, 25 juli, 1, 8 augustus 2018, van 13.30 – 15.00 uur

Prijs per kaartje: leden € 35,00 | niet-leden € 45,00.