Geniet van films in Voorburg en Rijswijk

Gepubliceerd op: 24 juli 2019 08:33

Het Filmhuis Rijswijk en Theater Ludens in Voorburg presenteren met veel plezier hun gezamenlijke filmprogramma voor de periode september - december 2019. Het programma is het resultaat van een mooie nieuwe samenwerking.

Het Filmhuis Rijswijk vindt u in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101 in Rijswijk en Theater Ludens aan het Burg. Feithplein 95 in Voorburg.

Genieten en ontmoeten

Een filmmiddag of -avond is een goede gelegenheid om én van een film te genieten én andere filmliefhebbers te ontmoeten. Komt u alleen naar de film? Dan is er volop gelegenheid om een praatje te maken met andere bezoekers en op die manier nieuwe mensen te leren kennen.

In het Filmhuis Rijswijk kunt u iedere dinsdagmiddag een filmvoorstelling bezoeken en elke laatste zaterdagmiddag van de maand. De films in Theater Ludens zijn altijd op een donderdagmiddag of -avond. Tot het eind van het jaar kunt u zes films zien in Theater Ludens.

Het programma voor de komende maanden is afwisselend: spanning, romantiek, humor en u gaat ook films zien die uitnodigen tot nadenken en napraten. Het aanbod is boeiend, verrassend en actueel. Theater Ludens heeft daarnaast ook twee klassiekers geprogrammeerd: ‘Midnight in Paris’ (2011) en ‘Fanfare’ (1958).

Lunchlezingen

Hebt u zin in gezelligheid op de zaterdagmiddag? Iedere laatste zaterdag van de maand organiseren wij samen met de Filmkrant.live een lunchlezing en filmvoorstelling in het Filmhuis Rijswijk. Onder het genot van een broodje en wat te drinken luistert u naar een boeiende lezing over de film van die dag.

Cinema plus+

In Theater Ludens worden regelmatig films vertoond op donderdagmiddag en -avond. Bij sommige films wordt voorafgaand aan de film een inleiding gehouden door kunsthistorica Anne Marie Boorsma. Deze serie verzorgt zij inleidingen bij ‘Midnight in Paris’ op 31 oktober en bij ‘Werk ohne Autor’ op 19 december.

Programma

Welke films kunt u allemaal zien de komende maanden? We noemen hier enkele titels:

• 3 september • Can you even forgive me? • Filmhuis Rijswijk

• 19 september • The wife • Theater Ludens

• 26 oktober • A star is born • Filmhuis Rijswijk

• 31 oktober • Midnight in Paris • Theater Ludens

• 10 december • Werk ohne Autor • Filmhuis Rijswijk

• 19 december • The favourite • Theater Ludens

Bekijk het complete programma op onze website. Of haal het programmaboekje op in de bibliotheken in Leidschendam, Rijswijk of Voorburg of bij Theater Ludens.

Kaartverkoop

Bestel uw kaarten voor het Filmhuis Rijswijk en Theater Ludens op de speciale Filmpagina. Of aan de balie in de bibliotheek en aan de kassa bij Theater Ludens.

Wij wensen u veel kijkplezier!