Gratis cursus archeologie

Gepubliceerd op: 29 oktober 2018 10:15

We trekken de Maand van de Geschiedenis van oktober nog even door naar november. Het thema van deze maand is ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’. Bij de bibliotheek in Rijswijk kunt u meedoen aan een gratis cursus Archeologie. In Voorburg is deze cursus een groot succes. Daarom nu ook in Rijswijk. De cursus bestaat uit vijf lessen en begint op woensdag 7 november.

Opgravingen in Zuid-Holland

De afgelopen tientallen jaren zijn er in Zuid-Holland veel archeologische opgravingen gedaan. Daarbij kwam een grote hoeveelheid resten uit het verleden naar boven. Een groot deel daarvan bevindt zich nu in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten in Alphen a/d Rijn.

Beetpakken

Maar wat is mooier dan deze vondsten zelf eens beet te mogen pakken? Onder begeleiding van archeoloog Yvonne Lammers ervaart uzelf hoe het is om onderzoek te doen naar archeologische resten.

Verleden reconstrueren

De dozen uit het depot gaan open en samen bekijken we scherven van aardewerk, botresten, glas en metaal. U leert hoe archeologen aan de hand van vondsten het verleden reconstrueren. Daarbij staan we uitgebreid stil bij de archeologie van Nederland en die van Zuid-Holland in het bijzonder.

Yvonne Lammers

Yvonne Lammers promoveerde als archeoloog aan de Rijksuniversiteit Leiden. De titel van haar proefschrift was ‘Ontdekt in Leiden: archeologische en bouwhistorische topvondsten’.

Waar en wanneer?

Bibliotheek in Rijswijk | 5 woensdagen van 7 november tot en met 5 december | 13:30 - 15:30 uur.

Aanmelden

Meedoen aan deze cursus is gratis. Geïnteresseerd? Meld u dan snel aan, want het aantal plaatsen in beperkt! Aanmelden kan aan de balie in de bibliotheek of door op onderstaande knop te klikken.