Marinus van den Berg over omgaan met de dood

Gepubliceerd op: 28 september 2019 11:04

In deze lezing krijgt u meer inzicht in hoe we met onze naasten in gesprek kunnen gaan over de dood. Met elkaar praten en in contact blijven rondom sterven en afscheid willen we meestal wel, het geeft troost en verbinding. Maar vaak weten we niet hoe of voelen we ongemak waardoor we het uit de weg gaan.

Kom luisteren

De lezing is op zondag 6 oktober van 10.30 - 12.30 uur in Vrijzinnig Centrum de Hoeksteen, Rozenboomlaan 119, 2274 HK in Voorburg. Kaarten voor de lezing koopt u bij de infobalie in de bibliotheek, online via onderstaande knop of op de dag zelf aan de deur bij de Hoeksteen.

Over Marinus van den Berg

Marinus van den Berg bezocht het kleine seminarie te Zenderen en studeerde vervolgens aan de Katholieke Theologische Hogeschool Utrecht en aan de Universiteit van Yale in New Haven (VS). Nadat hij acht jaar pastor in het verpleeghuis Randerode in Apeldoorn was geweest, werd hij in 1984 pastoraal vormingswerker voor de gezondheidszorg in Almelo.

Sinds 1 juni 1998 is hij geestelijk verzorger in Antonius IJsselmonde te Rotterdam en sinds 1 oktober 2008 bij het regionaal palliatief centrum Cadenza te Rotterdam. Marinus van den Berg heeft tientallen succesvolle boeken geschreven en is een veelgevraagd spreker op lezingen en symposiums.

Rode draad in zijn werk: omgaan met de dood moet je niet wegstoppen. De dood hoort bij het leven. Door met elkaar te praten kun je leren op een menselijke manier om te gaan met afscheid en de dood.