Politiek: Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker!

Gepubliceerd op: 6 maart 2018 10:00

Op maandag 12 maart organiseert 125Procent voor de gemeente Rijswijk een jongerendebat, voor alle jongeren uit Rijswijk van 16 tot en met 26 jaar.

Het is interessant voor jongeren om kennis te maken met de lokale politiek. De gemeente beslist over veel belangrijke zaken, ook voor de jeugd.  Waar beslist de gemeeente allemaal over voor jou: Onderwijs, sport, vrije tijd, inrichting openbare ruimtes, veiligheid, ondernemen, openbaar vervoer, werkgelegenheid, uitkeringen, jongerenhuisvesting, jongerenwerk, subsidies, horeca- en uitgaansbeleid, schulden, koopavond en fietsbeleid. Oftwel jouw toekomst (kansen)

DATE

Tijdens het jongerendebat kunnen jongeren speeddaten met lokale politici en zelfs met de burgemeester. Eén op één kunnen ze in gesprek om vragen te stellen over specifieke onderwerpen.

DEBATE

Alle lijsttrekkers zijn uitgenodigd om antwoord te geven op de vragen van de Rijswijkse jeugd. Rijswijkse jongeren vragen via vooraf opgenomen filmpjes vragen aan de politici en de hele zaal doet mee met het debat. Jongeren kunnen ook via hun smartphone antwoorden geven op stellingen.

CELEBRATE

Om het jongerendebat zo leuk mogelijk te maken voor jongeren is er een DJ, die het hele evenement door muzikale intermezzo’s verzorgd. Er is drinken voor iedereen (geen alcohol) en er worden hapjes verzorgd. Het jongerendebat eindigt met een feest in het theatercafé.

GOODYBAGS

Voor alle jongeren is er een goodybag, met o.a. onderwaterhoesjes voor je mobiel, gratis dagpas Sportcity, voucher voor een proefles bij Trias, voucher voor Boostcamp van Welzijn Rijswijk, voor 1 euro sporten bij Happy Fit en lekkers van de Albert Heijn.

PROGRAMMA MAANDAG 12 MAART 2018

  • 15.30 - 16.00 uur: inloop met DJ.
  • 16.00 - 16.30 uur: 1e ronde debat met 6 partijen en tegelijkertijd speeddaten met andere 6 partijen.
  • 16.30 - 17.15 uur: politici uit debat beantwoorden vragen van jongeren uit vooraf gemaakte filmpjes.
  • 17.15 - 17.45 uur: 2e ronde debat met 6 partijen en tegelijkertijd speeddaten met andere 6 partijen.
  • 17.45 - 18.15 uur: politici uit debat beantwoorden vragen van jongeren uit vooraf gemaakte filmpjes.
  • 18.15 - 18.30 uur: centrale terugblik op speed daten.
  • 18.30 - 19.00 uur: debat met alle twaalf de partijen met de jongeren uit de zaal.
  • 19.00 - 20.00 uur: afronden en afsluitend feest met DJ.