Korting op boekvoorstellingen in de Rijswijkse Schouwburg

Gepubliceerd op: 30 april 2019 13:07

Speciaal voor bibliotheekleden geeft de Rijswijkse Schouwburg € 7,50 korting op drie boekvoorstellingen.

Kaartverkoop verloopt via de Rijswijkse Schouwburg. U komt op de website van de schouwburg door op de knop onder de voorstelling te klikken.

Om de korting toe te passen klikt u op de pagina van de voorstelling op 'Bestellen' en vult u de kortingscode VRIJ in bij 'Voer promotie code in'. De korting wordt verrekend en u kunt nu het aantal kaartjes onder de aktieprijs kopen. Vervolgens kunt u het bestelproces verder doorlopen en de betaling voldoen.

* Turks Fruit - vrijdag 3 mei 2019 - 20:00 uur

Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: Turks Fruit. De autobiografische roman van Jan Wolkers heeft na bijna vijftig jaar nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet en staat nog altijd hoog genoteerd op de boekenlijst van middelbare scholieren. Paul Verhoevens verfilming, die van Monique van de Ven en Rutger Hauer op slag filmsterren van internationale allure maakte, is met 3,6 miljoen bezoekers nog steeds de best bezochte Nederlandse film ooit. Hans Kemna, die indertijd de casting voor de film verzorgde, heeft ook voor de toneelvoorstelling de acteurs gevonden.

Turks Fruit vertelt van de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit ultieme liefdesverhaal.

* Kruistocht in spijkerbroek - zondag 26 mei 2019 - 14:30 uur

Beleef het tijdloze avontuur van Kruistocht in Spijkerbroek als familiemusical in het theater! Naar het beroemde boek van Thea Beckman, voor iedereen vanaf 7 jaar. Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, bekend van Oorlogswinter en Peter Pan.

De vijftienjarige Dolf stapt als proefpersoon in een tijdmachine en belandt in de Middeleeuwen. Daar komt hij middenin een kinderkruistocht: achtduizend kinderen te voet op weg naar Jeruzalem. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen over hoge bergen, bij ziektes en wanneer rovende ridders aanvallen. Dan ontdekt Dolf dat het echte gevaar niet wacht achter de volgende bergtop, maar zich in de kruistocht zelf bevindt…

* Rupsje Nooitgenoeg (2+) - woensdag 29 mei 2019 - 13:30 uur

Theatervoorstelling waarin het beroemde Rupsje Nooitgenoeg en drie andere verhalen van Eric Carle op magische wijze tot leven komen.

Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle vertelt het verhaal van een hongerige rups die zich overal doorheen eet. Kleine en grote bezoekers worden meegenomen in de wereld van het Blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en Rupsje Nooitgenoeg. Een magische, ritmische voorstelling waarbij je met een grote glimlach op je gezicht het theater verlaat.