Lux Foederer en Wout Brukx winnen de kwartfinale van de voorleeswedstrijd!

Gepubliceerd op: 22 maart 2018 16:25

Lux Foederer van de Archipelschool uit Den Haag en Wout Brukx van basisschool De Tjalk uit Zoetermeer wonnen woensdagmiddag 21 maart de regionale ronde van de voorleeswedstrijd.

Deze wedstrijd werd gehouden in Theater Ludens in Voorburg. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Aan deze ronde deden kandidaten mee van groep 7 en 8 van basisscholen uit Delft, Westland, Zoetermeer, Den Haag, Oostland, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.De twee winnaars vertegenwoordigen binnenkort onze regio in de provinciale finale. En misschien wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2018!

Twaalf kandidaten

De twaalf kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Martijn Donders naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Terwijl Martijn Donders het publiek vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door juryvoorzitter Inge Roos (kinderboekwinkel In de Wolken) gesproken.

Lux en Wout winnen

Lux Foederer las een fragment voor uit het boek De ongelooflijke Ravi Ravioli van Jozua Douglas. De jury vond dat Lux zelfverzekerd en met humor voorlas. Wout Brukx koos voor De verschrikkelijke steen van Tosca Menten. Hij had duidelijk plezier in het voorlezen, waardoor het heel prettig was om naar hem te luisteren.Lux en Wout zullen twee van de acht deelnemers zijn aan de provinciale finale die op vrijdag 13 april gehouden wordt in het Bibliotheektheater in Rotterdam.

Lux Foederer

Wout Brukx