Lijsttrekkersdebat Cultuur met Ferry Mingelen in Theater Ludens.

Gepubliceerd op: 1 februari 2018 14:34

Op woensdag 14 februari as. organiseren Theater Ludens en de bibliotheek het Lijsttrekkersdebat Cultuur. Dit debat vindt plaats vanwege de gemeenteraadsverkiezingen die in maart worden gehouden.

De lijsttrekkers van alle politieke partijen in Leidschendam-Voorburg gaan onder leiding van Ferry Mingelen met elkaar én de zaal in debat over het culturele klimaat in onze gemeente.

Na de crisis en de enorme bezuinigingen die de culturele sector hebben getroffen, heeft het huidige College zich hard gemaakt voor een nieuwe visie op cultuur. Deze visienota, ‘Van Forum tot Universum’, is door de gehele gemeenteraad omarmd.
Maar wat betekent dit in de praktijk? Wat is cultuur ons waard? En willen de partijen wel investeren in cultuur? Of blijft het bij mooie woorden?

Aan de hand van stellingen worden de lijsttrekkers uitgedaagd stelling te nemen.
Een boeiende avond voor iedereen die de lokale cultuur een warm hart toedraagt!

Ferry Mingelen

Ferry Mingelen, de gespreksleider van de avond, was parlementair verslaggever en tv-presentator van de NOS. Hij werkte onder andere voor Den Haag Vandaag, NOVA, Nieuwsuur en gaf politiek commentaar bij Pauw & Witteman. Op verkiezingsavonden was hij altijd te zien als live verslaggever vanuit Den Haag.

Op zijn 21e was Mingelen al politiek betrokken als verslaggever voor ‘Het Vrije Volk’. Later schreef hij over politiek voor dagblad Trouw en werkte voor diverse kranten als correspondent vanuit Brussel.
In 2011 schreef hij het boek ‘Graven rond het Binnenhof’ over de geschiedenis van het politieke centrum in Den Haag. Mingelen treedt regelmatig op als dagvoorzitter en leider van debatten.

Waar en wanneer

Woensdag 14 februari 2018
Theater Ludens, Burg. Feithplein 95 in Voorburg.
Tijd: 20.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Aanmelden

Wilt u bij het debat aanwezig zijn? Geef u op door een e-mail te sturen naar s.sok@theaterludens.nl.
Als er nog plek is ontvangt u een bevestigingsmail.

Verkiezingsprogramma’s politieke partijen