Gezellig naar de film in december

Gepubliceerd op: 22 november 2019 16:30

Hebt u zin in een gezellige filmmiddag in december? Kom dan naar het Filmhuis in de bibliotheek in Rijswijk. Komende maand kunt u daar genieten van vier films. Drie keer op dinsdagmiddag en één keer op zaterdagmiddag. Voorafgaand aan de zaterdagfilm is er een lunchlezing.

• The happy prince
    In 1895 wordt de schrijver Oscar Wild veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met dwangarbeid wegens ‘grove onzedelijke handelingen’ met jonge mannen. We zien hoe hij aan het einde van zijn leven in een armoedig appartement terugblikt op zijn leven, geplaagd door hallucinaties en koortsdromen.
    Dinsdag 3 december • 14.00 – 16.00 uur

• Werk ohne Autor
    Indrukwekkende film die een grote periode van de Duitse geschiedenis beslaat. Kurt Barnert groeit op in nazi-Duitsland en studeert na de oorlog in Dresden aan de kunstacademie. Hij heeft veel moeite met het communisme en vlucht met zijn vrouw naar West-Duitsland. Zijn schoonvader, gynaecoloog en oud-nazi Carl Seeband doet er alles aan om Kurt tegen te werken.
    Dinsdag 10 december • 14.00 – 17.45 uur • tijdens deze films zijn er 2 pauzes

• Figlia mia
    Angelica liet haar dochter Vittoria opvoeden door Tina, die haar hielp bij de bevalling. Tina laat zich door jaar man overhalen Vittoria in contact te brengen met Angelica. Geleidelijk krijgt Vittoria door hoe de vork in de steel zit, met dramatische gevolgen voor haarzelf en beide moeders. Het ruige landschap van Sardinië geeft de film extra lading.
    Dinsdag 17 december • 14.00 – 16.00 uur

• The favourite (foto)
    Zwart-komisch kostuumdrama dat speelt aan het begin van de 18e eeuw. Het verhaal is gebaseerd op historische gebeurtenissen. Tussen twee hofdames ontstaat een strijd om de gunst van koningin Anne. De Volkskrant schreef: “De actrices, genomineerd voor een Golden Globe, zijn fantastisch.”
    Zaterdag 21 december • Lunchlezing 13.00 – 13.45 uur • film 14.00 – 16.15 uur

Kaarten voor de films kunt u kopen via onderstaande knop of aan de balie in de bibliotheek, zolang de voorraad strekt.