Nieuw initiatief: Lokale talkshow ‘RondomRijswijk’

Gepubliceerd op: 17 oktober 2018 14:22

Op zondag 4 november is van 14:00 - 15:00 uur de eerste lokale talkshow ‘RondomRijswijk’ in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101. ‘RondomRijswijk’ is een regelmatig terugkerende activiteit, die gehouden wordt bij één van de organiserende culturele en maatschappelijke instellingen in Rijswijk. Bent u benieuwd wat er allemaal speelt in Rijswijk? Zet deze datum dan alvast in uw agenda.

De Kracht van Rijswijk

‘RondomRijswijk’ is een initiatief van de Rijswijkse verslaggever Frans Limbertie dat ondersteund wordt door ‘De Kracht van Rijswijk’. ‘De Kracht van Rijswijk’ is een samenwerking van Museum Rijswijk, Welzijn Rijswijk, de Bibliotheek aan de Vliet, Trias en de Rijswijkse Schouwburg.

Praatprogramma

‘Rondom Rijswijk’ wordt een gezellig, interactief en informatief praatprogramma waarin (lokale) cultuur, politiek en debat centraal staan. Frans Limbertie interviewt lokale schrijvers, artiesten en politici.

Debat

Als er actuele, lokale thema’s zijn die uitnodigen tot een debat wordt het publiek van harte uitgenodigd hieraan mee te doen.

Optredens

Tussen de verschillende onderdelen van het programma treden Rijswijkse kunstenaars/artiesten op. Een ander programmaonderdeel is een korte quiz, zoals het bekende ‘Petje op, petje af’.

Programma 4 november

Voor zondagmiddag 4 november hebben de organiserende partijen een afwisselend en boeiend programma samengesteld.

  • Wethouder Marloes Borsboom opent ‘Rondom Rijswijk'. Aansluitend heeft Frans Limbertie een kort interview met de wethouder.
  • Henk Weidema, de dichter van Rijswijk, leest één van zijn gedichten voor.
  • Djadi Loose schreef het boek 'De Stille Schreeuw', over haar tijd als kind in kindertehuizen. Zij vertelt over haar aangrijpende boek.
  • De gemeenteraadsleden Constantijn Dolmans (D'66) en Ger Kruger (Beter voor Rijswijk) gaan met elkaar in debat.
  • Frans Limbertie presenteert zijn Boek van de Maand.
  • Een gast in het publiek krijgt de schijnwerper op zich gericht, onder de noemer: Hoe is het nu met.........?
  • Met het publiek spelen we 'De Grote Elvis Quiz'
  • Talenten uit Rijswijk komen zingen en dansen!
  • De bibliotheek zorgt voor boekentips.

Na afloop is er nog gelegenheid om met een kop koffie of thee met elkaar, de gasten en Frans Limbertie na te praten.

Frans Limbertie

De veelzijdige presentator van ‘RondomRijswijk’, Frans Limbertie, groeide op in Rijswijk. Hij werkte bij het ministerie van Defensie in verschillende communicatiefuncties. Hij speelde toneel en produceerde toneelstukken.

In Den Haag, Noordorp en Rijswijk werkte hij voor lokale omroepen. Tegenwoordig is Frans onder andere verbonden aan Groot Rijswijk en presenteert hij debatten, talentenjachten en quizzen.

Gratis, graag vooraf aanmelden

Wij hopen u te kunnen begroeten bij ‘RondomRijswijk’. De toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden aan de balie in de bibliotheek of via onderstaande knop.