Nieuwe rubriek: Biografieën

Gepubliceerd op: 7 augustus 2018 14:25

In de bibliotheek Voorburg vindt u vanaf deze week alle biografieën bij elkaar in de boekenkasten onder Literatuur en Cultuur.

U vindt hier niet alleen biografische romans, ook de biografische non-fictie is in deze rubriek geplaatst. De boeken zijn te herkennen aan een pictogram met een blauw of zwart borstbeeld op de rug van het boek.

Maak uw keuze uit één van de vele levensverhalen van bekende en minder bekende personen en leer meer over de tijd waarop zij hun stempel drukten. Wat dacht u van de politiek van de Obama’s, de Kennedy’s en de Clinton’s? Verdiep u in de levens van genieën zoals Stephen Hawking en Albert Einstein. Hoe zijn zij tot hun belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen gekomen en welke impact heeft dit gehad? En wie was Allene Tew, Olga de Haas en de moeder van Ramses Shaffy? De personen zijn afkomstig uit allerlei milieus, beroepen, religies en landen.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom gauw eens langs in de bibliotheek in Voorburg!

In de bibliotheek in Rijswijk staan de biografieën al langere tijd apart. Op dit moment kunnen wij nog niet aangeven of deze rubriek ook in Leidschendam apart zal worden geplaatst.