Ontdek het in Delpher

Gepubliceerd op: 19 oktober 2017 15:20

Bent u benieuwd wat er in de krant stond op uw geboortedag? Wilt u meer weten over de geschiedenis van uw familie? Of bent u nieuwsgierig naar de geschiedenis van uw favoriete sportclub?

Ontdek het in Delpher. Delpher biedt gratis online toegang tot ruim 60 miljoen pagina’s uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften uit het verleden.

Goudmijn

Delpher.nl is een goudmijn voor iedere onderzoeker – jong en oud, amateur en professional: scholieren die informatie zoeken voor een werkstuk, studenten die werken aan hun scriptie, stamboomonderzoekers die speuren naar onontdekte stukjes familiegeschiedenis of mensen die interesse hebben in de geschiedenis van hun woonplaats. Delpher helpt u verder bij uw onderzoek.

60 miljoen pagina’s

Op dit moment kunt u in ruim 60 miljoen gedigitaliseerde pagina’s van oude kranten, boeken en tijdschriften zoeken. Delpher biedt toegang landelijke kranten en ook tot heel veel regionale en plaatselijke bladen. U kunt zoeken op één woord of op combinaties van woorden. Er zijn kranten van 1618 tot 1995 beschikbaar. Krantenbestanden kunt u downloaden op uw computer.

“Ik ben inmiddels verslaafd aan die oude kranten. Delpher is geweldig”, zegt een vaste bezoeker van Delpher.

Meer weten en Delpher uitproberen?