Op pad met Jos de Wit

Gepubliceerd op: 12 augustus 2021 15:03

Historisch-filosofische wandelingen en fietsen in het kielzog van Spinoza. Onder leiding van Voorburger Jos de Wit kun je deze maand deelnemen aan historisch-filosofische wandelingen door Voorburg. En aan een fietstocht van Voorburg naar Den Haag, waarbij je het spoor volgt van de filosoof Spinoza.

Historisch-filosofische wandelingen

Aan de hand van historische plaatsen, personen en gebeurtenissen sta je stil bij de filosofische stromingen die sinds de 17e eeuw Voorburg hebben aangedaan. De wandeling is een reis door het centrum van Voorburg en ook een reis door de filosofische stromingen die de moderne tijd bepaalden.

Het vertrekpunt van de wandeling is bij de ingang van museum Huygens’ Hofwijck, Westeinde 2a en eindigt bij museum Swaensteyn, Herenstraat 101.

Zaterdag 21 augustus • 14.00 – 16.00 uur
Zaterdag 28 augustus • 14.00 – 16.00 uur

Fietsen in het kielzog van Spinoza

In deze fietstocht staat het leven van Spinoza in Den Haag als stad van politiek en macht centraal. We bezoeken huizen waar hij gewoond heeft, plekken die hij bezocht en kijken door een 17de-eeuwse bril naar de omgeving.
Spinoza neemt de trekschuit, het openbaar vervoer. Het is betaalbaar, snel en betrouwbaar en verbindt de belangrijke steden in de Republiek met elkaar.

Het vertrekpunt van de fietstocht is het Spinozahuis in Voorburg, Kerkstraat 39. Het eindpunt is het Spinozahuis in Den Haag, Paviljoensgracht 73. De fietstocht is ongeveer 10 kilometer.

Woensdag 25 augustus • 14.00 – 16.00 uur

Kaartverkoop

Kaarten voor deze activiteiten koop je via de agenda of aan de balie in de bibliotheek.

Over Jos de Wit

De Voorburgse humanist Jos de Wit studeerde geschiedenis, humanistiek en geschiedenis van de wijsbegeerte. Sinds 2016 werkt hij als docent humanisme en filosofie en leerkracht humanistisch vormingsonderwijs. Sinds 2017 verzorgt hij filosofische wandelingen gerelateerd aan het humanisme, onder andere voor de Bibliotheek aan de Vliet.