Spiderman en wethouder Besteman openen Buurtsuper Sion

Gepubliceerd op: 16 mei 2019 11:13

Samen met superheld Spiderman opende wethouder Besteman woensdagmiddag 15 mei Buurtsuper Sion. Buurtsuper Sion is gevestigd in Kindcentrum BuitenRijck in Rijswijk Buiten. Buurtsuper Sion is een initiatief van drie partners binnen de Kracht van Rijswijk: de Bibliotheek aan de Vliet, Trias en Welzijn Rijswijk.

De belangstelling van kinderen en hun ouders was groot op deze feestelijke middag. Verschillende kinderen hadden zich verkleed als superheld of Spiderman.

Harm Smit, de directeur van de Bibliotheek aan de Vliet, heette de aanwezigen welkom. Wethouder Besteman gaf in haar toespraak aan het erg op prijs te stellen dat Buurtsuper Sion is gerealiseerd. De Buurtsuper is een ontmoetingspunt in de wijk dat zorgt voor verbinding tussen de bewoners De wethouder zei blij te zijn met de samenwerking van de drie betrokken instellingen.

Spiderman en de wethouder verwijderden samen het spinnenweb bij de deur en daarmee was de opening een feit.

Na het officiƫle deel was het de beurt aan de kinderen. Met tientallen gingen ze super enthousiast aan de slag bij de verschillende workshops: gezonde hapjes maken, emmer-trommelen en creatief programmeren. Gezien de grote opkomst is nu al duidelijk dat de Buurtsuper in een behoefte voorziet.

De komende maanden zijn er in Buurtsuper Sion verschillende activiteiten voor de inwoners van Rijswijk Buiten. Activiteiten voor kinderen en voor volwassenen. De activiteiten zijn op een vast tijdstip in de week.

Na deze periode gaan de bibliotheek, Trias en Welzijn Rijswijk met elkaar kijken of er meer en andere activiteiten komen.

Video Rijswijk.tv

Ook Rijswijk.tv was aanwezig bij de opening.