Een nieuw jaar met mooie voorleesverhalen

Gepubliceerd op: 16 december 2019 09:00

Voorlezen aan jonge kinderen is heel belangrijk. Het is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, brengt rust en regelmaat. En het is vooral erg leuk! Daarom is er om de week in iedere bibliotheek een gratis voorleesfeestje voor peuters van 2 – 4 jaar met hun (groot)ouders en/of verzorgers.

Het programma

Na de feestdagen is er vanaf 8 januari weer peutervoorlezen in de bibliotheek. U bent met uw (klein)kind van harte welkom om te komen luisteren naar een mooi verhaal uit één van onze prentenboeken. Het peutervoorlezen is van 10.00 – 10.30 uur bij de kindertribune. U hoeft zich niet aan te melden en kunt gewoon binnenlopen in de bibliotheek. De eerstvolgende data per locatie zijn:

Voorleesontbijt

In januari is er in Voorburg, Leidschendam en Rijswijk een speciaal voorleesontbijt. Het is een interactieve vertelvoorstelling van het geweldige verhaal van ‘Moppereend’. Tijdens het voorlezen kunt u samen met uw peuter genieten van een heerlijk ontbijt. Daarna is er het gebruikelijke peutervoorlezen om 10:00 uur. Meedoen met het voorleesontbijt is gratis, maar u moet zich wel vooraf aanmelden.

Spaarkaart

Komt u met uw (klein)kind vaker naar het peutervoorlezen? Vraag dan bij de voorlezer om een spaarkaart. Elke keer dat u bij het voorlezen bent, krijgt uw (klein)kind een stempel. Bij een volle spaarkaart krijgt uw (klein)kind een kleinigheidje.

Hou de agenda in de gaten...

Bekijk onze agenda voor alle leukste activiteiten voor kinderen van 0-4 jaar. U kunt zelf de locatie nog selecteren in het linkerveld om gericht te zoeken naar de activiteiten bij u in de buurt. Zo zijn er vele activiteiten zoals peutervoorlezen en theatervoorstellingen.