Bibliotheek presenteert Regenboog Filmavond met Hanna Bervoets

Gepubliceerd op: 28 augustus 2019 15:27

Vier avonden kunt u in Theater Ludens in Voorburg genieten van prachtige films rondom LHBTI-thema’s. Iedere film is uitgekozen door een bekende gast uit de LHBTI-wereld. Woensdagavond 11 september is de eerste avond met schrijfster Hanna Bervoets. Zij koos de film ‘The hours’. Deze serie avonden is het resultaat van de lokale subsidietafel ‘Ruimte voor verschillen’.

Interview

Voorafgaand aan de film interviewt gastheer Roeland Drost Hanna Bervoets. Uw inbreng in dit interview is welkom, stel uw vragen en deel uw mening of ervaringen rondom het thema van de avond. Aansluitend wordt de film vertoond. Na afloop verder in gesprek over de film. Dat kan in de gezellige foyer van het theater onder het genot van een drankje.

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984, Amsterdam) is schrijver, essayist en scenarist. Dit jaar was zij te gast bij het tv-programma Zomergasten. In 2009 debuteerde Bervoets met ‘Of hoe waarom’. Bervoets’ werk werd verschillende malen genomineerd voor de Gouden Boekenuil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2017 won ze de BNG Bank Literatuurprijs voor ‘Ivanov’, en in datzelfde jaar eveneens de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. Bervoets woont en werkt in Amsterdam. Haar achtste roman, ‘Welkom in het rijk der Zieken’, verscheen in mei van dit jaar. 

The hours

Clarissa Vaughan (Meryl Streep) is een welgestelde en succesvolle boekredacteur. Laura Brown (Julianne Moore) is gelukkig getrouwd. Virginia Woolf (Nicole Kidman) is een gewaardeerd auteur. Drie totaal verschillende vrouwen. Op het eerste gezicht succesvol en gelukkig. Met elkaar verbonden door de pijn en tegenslag waar ze mee te maken hebben. Stuk voor stuk moeten ze een dramatische beslissing nemen.
 

De andere gasten en hun filmkeuze

  • Woensdag 9 oktober: mensenrechtenactivist, schrijver en politicus Boris Dittrich. Hij koos de film ‘Call me by your name’.
  • Donderdag 7 november is politicoloog, journalist, schrijver, performance artist en theatermaker Mounir Samuel onze gast. De film die Mounir uitkoos is ‘Bar Bahar’.
  • Woensdag 11 december sluiten we de serie af met columnist, presentator, essayist en schrijver Stephan Sanders. ‘Le temps qui reste’ is de filmkeuze van Stephan.

De avonden beginnen om 19.00 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur, afhankelijk van de lengte van de film.

Kaartverkoop

Kaarten voor deze bijzondere avonden koopt u bij Theater Ludens aan de kassa van het theater of via de website: