RondomRijswijk 14 april in de bibliotheek

Gepubliceerd op: 31 maart 2019 13:30

De vijfde editie van de succesvolle lokale talkshow RondomRijswijk is zondag 14 april in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101. U bent van 14.00 - 15.15 uur van harte welkom om bijgepraat te worden over (lokale) cultuur, politiek en andere interessante zaken die op dit moment spelen in Rijswijk. De toegang is gratis en u kunt zo binnenlopen.

Gasten

Frans Limbertie presenteert RondomRijswijk. Deze middag ontvangt Frans de volgende gasten:

• Rochelle Heerema laat zich op maandag 13 mei in Restaurant 't Goude Hooft in Den Haag vrijwillig opsluiten voor de organisatie Free a Girl. Zo vraagt zij aandacht voor meisjes die opgesloten zitten en gedwongen worden tot meerdere malen onvrijwillige seks per dag met mannen. We praten met Rochelle over haar initiatief.
  • Politieke gast is Ronald van der Meij van Gemeentebelangen Rijswijk. Hij was van 2014 tot 2018 wethouder Stadsontwikkeling, Stadsbeheer en Grondzaken. Hoe is zijn rol nu in de Rijswijkse politiek?
  • Schrijfster Wies Koppijn is te gast. Zij schreef het boek 'Krakepoot', een aangrijpende geschiedenis en een persoonlijk gevecht tussen goed en kwaad. Wies is de weduwe van de onlangs overleden radiomaker Bob van Huët.
  • Sébastiaan van Zuiden van Restaurant, Hotel en Spa Savarin in Rijswijk won als negentienjarige eind vorig jaar de nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Dit is een onderlinge competitie voor jonge talentvolle gastvrouwen en -heren van 18 tot 22 jaar. Hij komt langs om hierover te vertellen.
  • Met dichter Frank Rouwendal en de dichter van Rijswijk Henk Weidema gaan we gezamenlijk gedichten voordragen.
  • We zetten een onbekende gast uit het publiek in het spotlicht.
  • En muziek en zang is er van het Rijswijks Strijdkoor!

Na afloop is er nog gelegenheid om met een kop koffie of thee met elkaar, de gasten en Frans Limbertie na te praten.

Frans Limbertie

De veelzijdige presentator van ‘RondomRijswijk’, Frans Limbertie, groeide op in Rijswijk. Hij werkte bij het ministerie van Defensie in verschillende communicatiefuncties. Hij speelde toneel en produceerde toneelstukken.

In Den Haag, Noordorp en Rijswijk werkte hij voor lokale omroepen. Tegenwoordig is Frans onder andere verbonden aan Groot Rijswijk en presenteert hij debatten, talentenjachten en quizzen.

De Kracht van Rijswijk

‘RondomRijswijk’ is een initiatief van de Rijswijkse verslaggever Frans Limbertie dat ondersteund wordt door ‘De Kracht van Rijswijk’. ‘De Kracht van Rijswijk’ is een samenwerking van Museum Rijswijk, Welzijn Rijswijk, de Bibliotheek aan de Vliet, Trias en de Rijswijkse Schouwburg.