Schrijf een brief, verander een leven

Gepubliceerd op: 17 november 2022 14:30

Doe mee aan de internationale actie ‘Write for Rights’ van Amnesty International bij de Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk.

Wat je kunt doen

Je kunt op allerlei manieren meedoen aan Write for Rights. Informeer je gezin, school, collega’s, vrienden, buren en familie over deze actie! De Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk en Amnesty werken dit jaar samen om nog meer mensen de gelegenheid te geven om mee te doen.

Schrijf je mee?

Dit jaar schrijven we voor tien mensen die zijn opgepakt, omdat ze meededen aan vreedzame demonstraties. Eén van hen is Aleksandra Skochilenko uit Rusland. Zij verving prijskaartjes in een supermarkt door kleine etiketten. Daarop stond informatie over het Russische bombardement op het theater in Marioepol, in Oekraïne. Daar schuilden honderden mensen vanwege de oorlog. Ze werd aangeklaagd vanwege ‘het verspreiden van valse informatie over het leger van de Russische Federatie’. Aleksandra kan hiervoor 10 jaar cel krijgen. Aleksandra is allergisch voor gluten, maar in de gevangenis krijgt ze geen glutenvrij eten. Daardoor heeft ze vaak honger. Vraag om haar vrijlating!

Doe online mee

Lees meer op de website van Amnesty en doe digitaal mee als je bijvoorbeeld een drukke planning hebt tussen 28 november en 10 december en/of niet (zo) mobiel bent.

Ik doe online mee: Write for rights

Kom langs bij de opening

De directeur van de Bibliotheek, Gerard Hendriks, opent op 10 december de Write voor Rights actie. Kom je langs in onze vestiging in Rijswijk?

Wanneer: zaterdag 10 december
Hoe laat: om 10.30 uur*
Wat: de Write for Rights actie
Waar: Generaal Eisenhowerplein 101 in Rijswijk

*Iedereen kan vanaf de opening tot 16.00 uur een brief schrijven en inleveren.

Schrijfpakket voor thuis

Schrijf je liever thuis, of op school bijvoorbeeld, dan kun je vanaf maandag 28 november een schrijfpakket ophalen bij de balie van de Bibliotheek in Rijswijk. Je kunt de brieven zelf versturen, maar je kunt ze ook op zaterdag 10 december af komen geven in de bibliotheekvestiging in Rijswijk.