Het Taalcafé Leidschendam-Voorburg breidt uit

Gepubliceerd op: 22 januari 2018 15:00

Het Taalcafé, dat iedere twee weken wordt georganiseerd in Theater Ludens, gaat dit jaar uitbreiden. Het Taalcafé is de ontmoetingsplaats voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren spreken, luisteren, schrijven en lezen.

Samenwerken

De Bibliotheek aan de Vliet en Theater Ludens in Voorburg gaan samenwerken. Voortaan is er om de week afwisselend in Theater Ludens op donderdagmiddag van 16:30 - 18:00 uur en in de bibliotheek in Leidschendam op dinsdagmiddag van 14:00 - 15:00 uur een Taalcafé.

Zondagspecial

In 2018 is er vier keer een Zondagspecial in Theater Ludens van 14:00 - 16:30 uur: 28 januari, 25 maart, 13 mei en 25 november. Op deze middagen zijn er extra activiteiten, zoals levende muziek.

In het Taalcafé is iedereen welkom om aan de hand van een thema met elkaar te praten, onder het genot van koffie en thee. De toegang is gratis. U kunt zo binnenlopen.

Feestelijke start

Om het jaar feestelijk te openen is er op zondagmiddag 28 januari voor iedereen die beter Nederlands wil leren een speciaal Taalcafé in Theater Ludens van 14:00 - 16:30 uur. U kunt luisteren naar muziek van trio NUR van Amer Shanati, die afkomstig is uit Syrië.

Het motto van deze middag is: “maak me blij, spreek Nederlands met mij”. Er is uiteraard tijd om gezellig een gesprek met elkaar aan te gaan.

Vrijwilliger

Als u, als Nederlands sprekende, ons als vrijwilliger wilt helpen, dan bent u van harte welkom in het Taalcafé in Theater Ludens (Burgemeester Feithplein 95, Voorburg). U kunt ook contact opnemen met de Bibliotheek aan de Vliet via 070 – 240 0 250. De bibliotheek in Leidschendam is op het Fluitpolderplein 5.