Taalproeverij in winkelcentrum In de Bogaard

Gepubliceerd op: 9 oktober 2018 14:00

Zaterdag 13 oktober wordt in winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk van 11:00 - 14:00 uur een Taalproeverij gehouden. De Nederlandse taal is belangrijk voor iedereen! Kom langs om de taal te proeven! Leuk en leerzaam!

De Taalproeverij is bedoeld voor inwoners van Rijswijk die hun lezen, schrijven of spreken willen verbeteren. Zij kunnen kennismaken met het Rijswijkse taalaanbod. En vrijwilligers ontdekken welke mogelijkheden er zijn binnen het taalaanbod in Rijswijk. Verschillende organisaties en bedrijven doen mee aan de Taalproeverij. De activiteiten zijn op verschillende plaatsen in het winkelcentrum. Meedoen is gratis.

Beter werken met de computer | MediaMarkt

Maak kennis met de digitale overheid via ‘Digisterker’ of ontdek wat u allemaal met een computer kunt doen via ‘Klik & Tik’.

Taal voor kinderen

• Pedagogische medewerkers van Stichting Kinderopvang Rijswijk doen op het Bogaardplein met u en uw kind taalspelletjes waarbij u ook in beweging bent.
  • Op het Taalplein (tussen C&A en HEMA) lezen medewerkers van de bibliotheek voor. Voorlezen is leuk en goed voor de taalontwikkeling.

Beter lezen, spreken of schrijven

• Leesclub | Taalplein (tussen C&A en HEMA)
    Een vrijwilliger van het Taalhuis van de bibliotheek leest samen met u en een aantal anderen een verhaal. Samen lezen is leuk en gezellig.

• Taalhuis | Informatiecamper op het Bogaardplein
    Een vrijwilliger van het Taalhuis helpt u bij het zoeken van de juiste taalcursus.

• Taalcafé | Taalplein (tussen C&A en HEMA)
    Medewerkers van Welzijn Rijswijk en de bibliotheek praten met u en anderen in het Nederlands over een onderwerp. Een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

• Taalmaatje | Taalplein (tussen C&A en HEMA)
    Oefen de Nederlandse taal met een Taalmaatje. Zoekt u een Taalmaatje of wilt u een Taalmaatje zijn? Kom dan even langs.

• Taalverkenner | Made in Italy
    Test in drie minuten uw taalniveau bij de Stichting Lezen & Schrijven.

• Taalles inburgeraars | Made in Italy
    Welzijn Rijswijk biedt taallessen aan voor inburgeraars.

• Taalles | Made in Italy
    ROC Mondriaan Taal + school helpt u om beter te worden in lezen, schrijven of werken met de computer.

• Rondleiding bibliotheek | startpunt op het Bogaardplein
    Tijdens uw rondleiding in het Taalhuis in de bibliotheek ziet u wat er allemaal te doen is in de bibliotheek. U wordt vanaf het startpunt naar de bibliotheek gereden.

De rondleidingen zijn om: 11:30, 12:30 en 13:30 uur

Pop-Up Poetry

Naast de Taalproeverij is op 13 oktober ook de eerste Culturele Zaterdag ‘Pop-Up Poetry’, georganiseerd door de Rijswijkse Schouwburg. In winkelcentrum In de Bogaard wordt tussen 12:00 en 17:00 uur een ‘pand tegenover de Subway’ op de Prins Johan Friso Promenade 124 omgetoverd tot Poetry Lodge. Een plek waar dichters en rappers een podium krijgen om hun werk voor te dragen aan liefhebbers van woordkunst en geïnteresseerde voorbijgangers. Ook kan iedereen van jong tot oud zelf aan de slag met het maken van poëzie, proza of rap.

Deelnemende organisaties

De Taalproeverij wordt mogelijk gemaakt door:

• de Bibliotheek aan de Vliet
  • Doe weer mee